AktuelnoDruštvo

Udruženje „Za Suboticu svim srcem“ proslavilo treći rođendan

Trogodišnjicu zvaničnog rada i postojanja, Udruženje „Za Suboticu svim srcem“ simbolično je proslavilo na Međunarodni dan humanosti. Okupivši veliki broj prijatelja, donatora i građana „velikog srca“, u parku IV Mini Jugoslavije, priređeno je celodnevno slavlje koje je imalo humanitarni karakter.

“Zajedno smo jači”, istakli su organizatori, kroz slogan rođendanske proslave. Koliko je zajedništvo važno, govori i činjenica da Udruženje “Za Suboticu svim srcem” kroz svoj humanitarni rad, na razne načine pomaže više od dve stotine domaćinstava, što je oko hiljadu socilajno ugroženih Subotičana.

“Ponosni smo na naš trogodišnji rad. Ova godina je bila možda najaktivnija do sada, jer smo organizovali najviše humanitarnih akcija. Od građana imamo zaista veliku podršku, od srca se angažuju i doprinose našem radu, shodno svojim mogućnostima. Veliko hvala svima koji su uz nas, a svakog dana taj broj raste. Nažalost raste I broj onih koje pomažemo. Prošle godine smo pomagali oko stotinu porodica, a sada imamo 230 domaćinstva, što je oko deset stotina do hiljadu ljudi. Pomaže nas Banka hrane, gde smo od februara meseca do sada dobili preko 3.5 tona voća i povrća koji smo uručili porodicama. Plan je da u budućnosti pokrenemo i neku narodnu kuhinju za najugroženije.” – rekao je Branko Prćić, predsednik Udruženja “Za Suboticu svim srcem”.

Obeležavanje trećeg rođendana, Udruženje je iskoristilo i kako bi se zahvalilo svim dosadašnjim partnerima, pojedincima i udruženjima, dok je za najmlađe priređen bogat program – od kreativnih radionica pod nazivom “Medine radionice”, gde su najmlađi pravili magnete, izlivali figurice, zatim su učestvovali u potrazi za “blagom”, turniru u malom fudbalu, takođe i uživali u nastupu mađioničara, Elze, članova KUD “Mladost”, pevačica iz “Piazza Italia” i bioskopu na otvorenom.

U organizaciji rođendana su svoj doprinos dali i iz Udruženja „IV Mini Jugoslavija“.

“Shvatili smo nam se vizije oko kulturnih programa i oko humanosti poklapaju, pa smo se spojili i zajedno na ovom prostoru tim povodom i obeležili njihov dan. Puno mi je srce kada vidim da ovde ima puno dece i ljudi. Nadam se da ćemo se okupljati još češće. Prisutima smo predstavili inkluzivni sportski teren, tandem bicikli koje radimo u saradnji sa Udruženjem slepih i otkriven je spomenik Nikoli Tesli.“ – dodao je Goran Gabrić, predsednik Udruženja „IV Mini Jugoslavija“.

Osim redovnih aktivnosti, Udruženje “Za Suboticu svim srcem” će do kraja godine imati prodajne štandove na trgu povodom Dana grada i tokom Zavičajnih dana, na kojima će biti izloženi radovi sa dosadašnjih radionica, dok će, sada već tradicionalno, tokom novogodišnjih praznika deci iz socijalno ugroženih porodica biti dodeljeni paketići.