Iz saobraćaja isključeno 52 vozača

Vozili pod dejstvom alkohola

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, isključili su iz saobraćaja i u službenim prostorijama zadržali, petoricu muškaraca koji su vozili pod dejstvom alkohola.

Prilikom kontrole saobraćaja, policija je u blizini centra Subotice, zatekla muškarca koji je upravljao biciklom sa pomoćnim elektromotorom, u stanju teške alkoholisanosti sa 1,43 promila alkohola dok je na periferiji zatečen četrdesettrogodišnji vozač ,,forda“ sa 1,57 promila alkohola u organizmu.

Takođe, policija je u Subotici zatekla i četrdesetdvogodišnjaka kao i tridesetjednogodišnjeg muškarca koji su upravljali vozilima sa 1,97 i 1,24 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija zaustavila je i pedesetpetogodišnjeg vozača i utvrdila da upravlja biciklom sa pomoćnim elektromotorom sa 1,99 promila alkohola u organizmu kao i da ga je u poslednje dve godine, Prekršajni sud dva puta pravnosnažno osudio zbog težih prekršaja. Njemu je u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, privremeno oduzet bicikl sa pomoćnim elektromotorom.

Svim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *