Spartak – MZT: Bitka za finale ABA 2 lige

U toku je završnica ABA 2 lige. Košarkaše Spartaka očekuje revanš polufinala plej-ofa sa ekipom MZT iz  Skoplja. Subotičani su slavili u prvom meču sa 78:73 dok je prvi finalista je ekipa Vojvodine koja je u revanšu deklasirala Podgoricu sa 97:55.

Čeka nas teška utakmica. Desilo se dosta stvari koje nismo mogli da predvidimo. Pobeda u Skoplju jeste važna, ali zaliha nije dovoljna. MZT je pre svega iskusna ekipa, znaju kako se igraju ovakve utakmice. Mislim da u Skoplju nismo pokazali svoje najbolje lice, da možemo mnogo bolje. Važnost meča je ostavila traga na moje igrače. Pohvalio bih subotičku publiku i pozvao ih da nas podrže u što većem broju, rekao je trener Vladimir Jovanović.

Skopljanci su regularni deo ABA 2 lige završili sa skorom od 8 pobeda i 5 poraza, dok se Spartak sa skorom od 11 – 2 plasirao na prvo mesto. MZT je prošlu sezonu igrao u ABA ligi i sa skorom od 7 -19 zauzeo poslednje mesto i ispao iz lige. Iz tog sastava sada su samo četvorica košarkaša u ekipi: Robev, braća blizanci Vojdan i Damjan Stojanovski i centar Krstevski koji je povređen i pitanje je da li će igrati do kraja sezone.

Trener Vasil Atanasov (30) se osim centra Dušana Tanaskovića (23) i pleja Marina Petkova (21) uglavnom oslanja na  iskusne igrače, prosečna starost ekipe je 28,2 godine. U ekipi su i krilni centar Marko Baković (ex Cibona), krilo Haris Delalić (ex Igokea), te plejmejkeri Gilon i Vorku. Zanimljivo je da je odlični šuter Vojdan Stojanovski nastupao u Evroligi za Albu iz Berlina, a da najviše nastupa u ABA ligi ima Damjan Stojanovski -127.

MZT je u četvrtfinalu bio bolji od Širokog ukupnim rezultatom 153:139, dok su  Subotičani nadvisili Helios 163:139.

Gledaoce u poluvremenu očekuje sada već tradicionalna nagradna igra, a uz svaku kupljenu  kartu ih očekuje i poklon – majica Spartaka.

fotografija preuzeta sa sajta KK Spartak Office shoes

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *