Prvomajski uranak na Paliću po 49. put

Prvomajski uranak održaće se na Paliću po 49. put bogat program. Najveći luna park u Srbiji na čak 10 hiljada kvadratnih metara već je postavljen a 01. i 02. maja čak 115 izlagača izlagaće svoje proizvode i bogatu gastronomsku ponudu. Manifestacija Prvomajski uranak otvoriće i turističku sezonu koja će, nadamo se biti jednako uspešna kao i prethodna, rekla je članica Gradskog veća zadužena za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje Hargita Erči.

S obzirom na očekivani broj posetilaca pojedine ulice koje vode ka jezeru , Jožefa Hegediša, Olge Penavin i Splitska aleja biće zatvorene za saobraćaj u koje će se moći ući samo sa propusnicom, rekla je direktorica Park Palić preduzeća Valerija Denč dodajući da propusnicu jednako moraju preuzeti i stanovnici pomenutih ulica, svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Pored bogatog programa i velikog broja izlagača na Paliću će se 01. i 02. maja održati i Prvomajka regatta u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić kao Iimanifestacija Trimbi.

Park Palić obezbedio je dežurstvo policije, vatrogasne jedinice i prve pomoći . Policija i vatrogasci ovom prilikom održaće kratke programe u kojem će oni mlađi imati priliku da se upoznaju sa važnosti njihovog posla, kao i da pogledaju vozni park, rekla je Denč.

Park Palić obezbedio je i dva parkinga za više vozila kod Prezidenta i u Riječkoj ulici po ceni od 200 dinara za automobile do 500 dinara a autobuse.

Bogat program pripremio je ZOO vrt Palić koji će prva dana u maja raditi produženo od 8 do 20 časova. Svi programi počinju u 9 časova a završavaju se u 19 časova, rekla je direktorica ZOO vrta Sonja Mandić najavljujući nekoliko izložbi od kojih će jedna biti i ona u kojoj će posetioci moći da vide taranatule, škorpije, afričke ježeve, bebe zmija i afričke kornjače.

Osim uobičajenih programa hranjenja životinja, ukoliko posetioci propuste termin imaće priliku da kupe šargarepu, jabuke i semenke za određene vrste životinja i sami učestvuju u hranjenju, rekla je još Mandić.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *