Na Trimbiju učestvovalo 228 rekreativaca

Tradicionalno, 1. Maja 2024. godine po 47. put  održana je sportsko rekraetivna manifestacija pod nazivom „Trimbi“ koja podrazumeva vožnju biciklom, klasičnim trotinetom , rolerima, pešačenje ili lagano tračanje od Subotice (starta ) do Palića (cilj).

U manifestaciji koja ima za cilj da se animiraju i motivišu građani  svih uzrasnih kategorija na svakodnevnu fizičku aktivnost radi unapređenja zdravlja i kvaliteta života pojedinca, ali i čitavog sistema učešće je uzelo 228 rekreativaca,  koje ni loše vreme praćeno snažnim vetrom, nije sprečilo da pređu zadatu deonicu i dođu do cilja.

Start je bio postavljen u Subotici ispred zgrade Jadran sa kojeg su učesnici  proizvoljno polazili vremenskom periodu  od 8,00 do 10,30 časova. Vozilo-pešačilo se biciklističkom stazom Subotica –Palić , a cilj je bio postavljen na  Paliću  ispred  SRC Palić a do njega je bilo potrebno doći do 12,00 časova. Svi učesnici bez obzira na redosled dolaska na cilj, ali sa obaveznim overenim učesničkim kartonom  na startu i cilju  učestvovali su  u izvlačenju glavnih nagrada ( 3 bicikla)  i drugih   utešnih  nagrada.

U sklopu manifestacije, pre izvlačenja nagrada organizovan je i  „Ekološki poligon spretnosti  biciklom“ za sve koji su  stigli  na cilj do 10 časova , a želeli su  da  učestvuju i takmiče se u poligonu .  Interesovanje za učešće na poligonu je bilo većinom od strane dece i omladine,  a takmičilo se  ukupno njih 15 ( 5 dečaka i 10 devojčica). Najbrži je bio Krištof  Nemet , rođen 2011. godine, koji je pologon savladao za 1 min, 4 sekunde  i 8  stotinki , te je  nagrađen    simboličnom  nagradom – jednim frizbijem, kačketom  i   sa  tri dnevne  ulaznice  za bazen -SRC Prozivka.

Na Trimbiju tradicionalno  su  proglašeni   najstariji   i najmlađi  aktivni  učesnik  koji su nagrađeni  simboličnim  nagradama.

Slatki paketić,  plastičnu bočicu sa logom Trimbija i  3  ulaznice za Dečje pozorište   dobili su   najmlađi  aktivni učesnik  Momčilo Rajović rođen  19.12.2019.  i  Vince Sabo rođen 12.03.2020.  dok je vaučerom Gradske optike za izradu jednih komplet naočara  nagrađen  najstariji učesnik  Dobrivoje Stojić,   rođen 14.10.1940.godine, koji  je i na poslednja dva Trimbija takođe bio najstariji .

Srećni dobitnici glavnih nagrada  – 3  bicikla su  :

  • Larisa Obradović
  • Stela Marjanović
  • Kristina Temunović

Organizatori  47. Trimbija  su Gradski savez Sport za sve Subotice i  Sportski planinarski klub Spartak  pod  pokroviteljstvom  resora za sport i omladinu grada Subotice uz  podršku  Sportskog  saveza Grada Subotice.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *