Predstavljen novi stručni štab FK “Spartak Ždrepčeva krv”

Nakon sporazumnog raskida saradnje između Slavka Petrovića i rukovodstva FK “Spartak”, javnosti je danas predstavljen novi trenerski tim, koji će činiti Ljubiša Dunđerski u ulozi šefa stručnog štaba i Savo Pavićević koji će obavljati funkciju pomoćnog trenera.

“Mislim da je Ljubiša Dunđerski najbolje moguće rešenje u ovom momentu, videćemo da li će to biti trajno. Imamo puno poverenje u njega i u ostatak stručnog štaba i sigurni smo da smo napravili dobar izbor. Na kraju krajeva i vreme će pokazati, kao i rezultati. Naša ekipa se trenutno nalazi u jednoj krizi, imamo četiri poraza u nizu, sedam utakmica bez pobede i sigurno da očekujemo da u narednom periodu što pre izađemo iz te krize i vratimo se na neku pobedničku stazu i gornji deo tabele, gde Spartak sigurno i pripada. Mislim da smo doneli dobru odluku jer i Ljubiša Dunđerski i Slavko Pavićević poznaju igrače i klub i siguran sam da će se brzo sve uklopiti i da se neće osetiti ta promena”, rekao je Nikola Simović, predsednik FK Spartak Ždrepčeva krv.

“Što se tiče mog trenerskog posla hteo bih da uputim javnost, jer malo sam čitao komentare na društvenim mrežama kako mi je ovo prvi zvanični trenerski posao, moram da kažem da to nije istina. Ja sam još 2010. godine počeo sa Sabo Zoltanom u Somboru, gde sam bio prvi saradnik, imao sam sreće da sarađujem sa rukovodstvom FK “Vojvodina”. Sportski direktor se u Srbiji mnogo bliže bavi trenerskim poslom, tako da meni ovo ništa nije strano, dosta puta sam bio i u kopačkama na terenu sa brojnim bivšim igračima i rukovodstvom FK “Spartak”. Siguran sam da Spartak može da izađe iz trenutne rezultatske krize, jer ovo je spoj dobrih igrača. Promenićemo neke stvari možda u sistemu igre, trenažnom procesu, da se vratimo i budemo što brži, agresivniji i bolji na terenu. Što se tiče moje vizije igre i saradnje sa igračima, pre svega ću im biti prijatelj i drug van terena, a na terenu će se znati ko je ko”, istakao je Ljubiša Dunđerski.

“Ovaj klub je moja kuća i uvek će biti, da li ja bio tu ili ne. Ovo je moj treći mandat u FK “Spartak”, zaista je bilo mnogo uspešnih momenata, kada smo pravili stvarno velike rezultate, tako da se nadam da će tako biti i ovaj put. Zaista mi je drago što ću raditi sa vrhunskim profesionalcima, a mi ćemo kao stručni štab raditi da sve bude u redu. Nije sporan kvalitet ekipe, ovo je više njihova glava i želja, jer znamo i sami kako je Spartak počeo sezonu sa jako dobrim igrama, stvarno su bili odlična ekipa. Malo lošiji rezultati, dolazi do pada samopouzdanja, javlja se strahi nepoverenje, tako da ja se nadam da ćemo svi zajedno uspeti da se vratimo na pravi kolosek uz dobre rezultate, a to neće biti nimalo lako”, naglasio je Savo Pavićević.

Sledeću utakmicu Spartakovi fudbaleri igraće sa ekipom Radničkog iz Kragujevca.