Spartak se vraća na teren , da li ćemo videti neki novi fudbal

Fudbaleri Spartaka , u ponedeljak , 14.02. igraju prvu utakmicu prolećnog dela takmičenja Ling long lige protiv Radnika iz Surdulice.  Dan pre početka utakmice , značajno je podsetiti se šta se to sve dešavalo u toku zimskog odmora a i tokom priprema.

Naime, na početku je usledilo veliko spremanje gde je čak 11 igrača napustilo redove Spartaka što je privuklo pažnju svih ljubitelja fudbala u Subotici kada se pomno pratilo koji su sledeći koraci kluba. Pristizanjem novih igrača usledile su pripreme u Turskoj gde rezultati nisu bili za pohvalu dok je odabir protivnika, gledajući jačinu Spartaka, možda i dobra odluka kluba gde se  videlo koliko još treba da se radi da bi se približili nekoj formi za učešće u Ligi Evrope.

Nakon povratka iz Turske usledio je sporazumni raskid ugovora sa Markom Žuljom a i novih pet potpisa od kojih bi izdvojili defanzivca Miloša Ostojića bivšeg igrača Partizana, Napredka i Čukaričkog koji je došao iz Letonske Lijepaje , zatim Simo Vrbljanac dete kluba ,dečko od 19 godina koji bi najbolje mogao da se uklopi  jer pre svega zna kako klub diše za razliku od ostalih novajlija od kojih poslednjih pet tek trebaju da se uigraju sa ekipom . Među ostala tri nova fudbalera je Stefan Filipović iz Radničkog Kragujevac zatim Miloš Tošeski dok je sa Afričkog kontinenta tačnije Tanzanije došao Alfons Msanga koji igra na poziciji desnog beka.Ovim novinama bi Spartak mogao da promeni stil igre , Alfons sa boka da upošljava napadače u šesnaestercu , Simo dete Spartaka bez straha i sa punim samopouzadanjem da igra na terenu koji mu je kuća ,a da Miloš Ostojić sa svojim iskustvom postavi bedem sa Simom i Stefanom ispred Spartakovog gola. Zašto Spartak ne bi mogao krenuti putem Ženskog fudbalskog kluba Spartak.