Remi za kraj

Fudbaleri Spartaka i Radnika podelili su bodove u poslednjoj prvenstvenoj utakmici. Subotičani su time sezonu završili na 10. mestu sa 39 osvojenih bodova. Utakmica je počela sa malom svečanošću. Predsednik kluba Nikola Simović uručio je uramljen dres sa brojem „160“ igraču Noboru Shimuri  koji je u proteklih 6 godina za Spartak odigrao stotinu šesdeset utakmica.

Utakmica je počela odličnom prilikom za goste, organizovali su brz kontranapad, Stevanović je dubinskom loptom pronašao Radulovića koji u trku loptu šalje u šesnaesterac gde je za delić sekunde Tanasin bio brži od Kunića. Uzvratio je Spartak u 12. minutu, pokušao je Todoroski sa ivice šesnaest metara i za malo bio neprecizan. Par minuta kasnije Radulović je iskoristio neopreznost odbrane domaćih, uleteo je sa loptom u šesnaesterac i sa oko sedam metara odlično šutirao, međutim Manojlović odličnom reakcijom zaustavlja loptu koja pada ispred Addoa koji reaguje pomalo nespretno u nameri da je izbaci, međutim ona ipak ne prelazi gol liniju. Spartak je do vodstva došao u 17. minutu, Toševski je pronašao slobodnog Todoroskog koji sa oko desetak metara pogađa gol za 1:0. U 33. minutu Srećković je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, lopta je na putu ka golu pogodila nekoga u ruku od igrača Radnika te je sudija Marković pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Hrstić za vodstvo Spartaka od 2:0.

Nakon samo četiri minuta igre u nastavku susreta Radnik je supeo da smanji zaostatak. Oraščanin je uspeo da oduzme loptu Đurasoviću i sa oko 18 metara preciznim šutem pogodi mrežu domaćina za 2:1. Tri minuta kasnije Radnik je izjednačio rezultat. Hodžić je uputio loptu sa desne strane, u šesnestercu se nalazio Duronić koji nije puno oklevao već loptu poslao u mrežu za 2:2. Imao je Srećković priliku da vrati prednost domaćinu, međutim lopta odlazi tik pored stative. Pokušali su fudbaleri Radnika da postignu i treći gol te izbegnu baraž. Šansu u 90. minutu imao je Hodžić glavom, međutim lopta odlazi preko gola.

Spartak Ždrepčeva Krv – Radnik 2:2 (2:0)

Spartak Ždrepčeva Krv: Manojlović, Đurasović (56. Abraham), Bogićević, Bugarin, Tanasin, Tošeski, Addo, Vitorović, Todoroski (69. Marinković), Srećković (79. Bonsu), Hrstić.

Radnik: Ranđelović, Abubakar, Bondarenko (46. Hodžić), Stevanović, Jokić, Oreščanin, Rustemović (46. Makarić), Radulović, Duronić, Dražić (62. Subotić), Kunić (46. Mitošević)