Anja najbolja na Republičkom takmičenju iz oblasti veterinarske medicine

Anja Zec, učenica IV-3 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole (obrazovni profil – veterinarski tehničar), osvojila je prvo mesto iz oblasti veterinarske medicine na Republičkom takmičenju koje se proteklog vikenda, održalo u Veterinarsko – poljoprivednoj školi sa Domom učenika Rekovac.

Test smo radili u petak dok smo praktični deo radili u subotu a sastojao se od davanja injekcije odnosno vađenja krvi ovci, gde smo čini mi se svi uspešno odradili svih 20 koraka. Mi smo odlično naučili s obzirom  na našu ekonomiju od dve ovce koje smo nedavno dobili ali smo se pokazali i osvojili prvo mesto, kaže Anja i ističe da ima nameru da školovanje nastavi na Poljoprivednom fakultetu u Novom Sadu jer medicinu obožava.

Razloga za ponos ima i Anjin mentor – profesor Milan Kosanović. Ovo je još jedan u nizu uspeha mlade i talentovane Anje, koja je već u prvom razredu srednje škole osvojila prvo mesto na takmičenju iz hemije. Već tada, u razgovoru sa Anjom, stekli smo utisak da nije reč o studentu-šampionu, već o ozbiljnoj i zreloj osobi, koja zna šta hoće, dobro govori i razumno, rekao je Kosanović dodajući da je  postignut rezultat  izuzetno značajan kako za školu tako I za Grad Suboticu pošto se nikada do sada nije školovao ovaj obrazovni profil. Ove godine izlazi prva generacija maturanata, i mogu da kažem biće tu puno doktora .

Grad Subotica i Ministarstvo prosvete zajedno su učestvovali u izgradnji veterinarske stanice u Hemijskoj školi.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *