Budi in, ne budi out – postani skaut

U subotu, 20. aprila na gradskom trgu održava se takmičenje izviđača pod sloganom Budi in, ne budi out – postani skaut, na kojem je učešće prijavilo 176 takmičara, dece uzrasta od 7 do 18 godina iz 12 odreda i 9 gradova Srbije.

Takmičenje je svečano otvorio član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, gospodin Srđan Samardžić.

Kao da je juče bilo kada sam ja kao poletarac stajao na vašem mestu i slušao ljude koji su nam se obraćali. Prisetio sam se danas svake smotre, svakog događaja kako sam sa ponosom nosio izviđačku uniformu i maramu, rekaao je Samardžić i poručio takmičarima da će usvajanjem  veština steći mnoge vrline. Stećićete one najvažnije socijalne veštine : prijateljstvo, drugarstvo, empatija, čovekoljublje, briga o drugom, poštovanje drugog i uvažavanje svih sličnosti i različitosti i prepoznavanje svih vrlina koje čoveka čine čovekom. Bez obzira što ova manifestacija ima takmičarski karakter svi ste pobednici, zaključio je Samardžić i otvorio je manifestaciju.

Pre samog otvaranja dodeljena su priznanja zaslužnim prijateljima Odreda, između ostalog DVD „Matica“, Domu zdravlja Subotica, Kancelariji za mlade grada Subotice, Zoo vrtu Palić, Crvenom krstu Subotice i drugi.

Osnovna škola Sveti Sava obezbedila je prostor za smeštaj takmičara koji će boraviti u našem gradu kao dugogodišnji verni partner.

Kao neko ko radi na poslovima obrazovanja gledaću i u budućnosti da pomognem sve kvalitetne vannastavne aktivnosti gde bi mogla biti angažpvana ne samo deca našeg grada nego i deca iz regiona. Takmičenje, boravak u prirodi nema alternativu kao i učenje o životnoj sredini i okruženju i drago mi je što je ova akcija masovna kao I šti su druge institucije pomogle ovu akciju, rekao je direktor OŠ Sveti Sava, Miroslav Cicmil.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *