Spartak Office shoes u subotu dočekuje ekipu Sloge

U okviru 28. kola Admiral Bet KLS, u subotu od 20 časova sastaju se košarkaške ekipe Spartak Office shoesa i Sloga iz Kraljeva. Na konferenciji za medije povodom predstojeće utakmice govorili su Miloš Milisavljević i trener Željko Lukajić.

U ekipi Sloge primetan je blagi pad forme, što je i razumljivo s obzirom da igraju na dva fonta. Mi smo u odličnoj seriji i nadam se da ćemo se revanširati Kraljevčanima za poraz u prvom delu prvenstva, inače potpuno zasluženom, optimista je Milisavljević, dodajući da je timska igra – u kojoj je protivniku teško da skautira glavne opasnosti  – najjače oružje Spartaka. Trener Lukajić je rekao da je Sloga ekipa sa dugom tradicijom, koja je igrala još ligu SFRJ i iznedrila niz poznatih košarkaških imena.

Kraljevo je grad košarke, u kojem se trenutku oni sada nalaze je njihov problem, a naše je da se ne opustimo. Potrebna je timska igra, pre svega u odbrani, kroz koju se pokazuje karakter ekipe, zajedništvo. Sve što se teško stiče još je teže sačuvati, mi sada držimo stvar u svojim rukama, ne zavisimo ni od koga, sada smo na korak od cilja. Želimo da dvorana bude puna kao protiv Zlatibora, a mi ćemo se odužiti gledaocima maksimalnim zalaganjem.

Inače, Ekipa Sloge je ovogodišnji učesnik ABA 2 lige, imala je puno problema ove sezone, pre svega finansijskih. Odlično su započeli oba takmičenja, ali kako je vreme odmicalo igrali su sve slabije. Trenutno su u seriji od šest vezanih poraza, računajući KLS i ABA 2 ligu. Na meč protiv Tamiša u 18. kolu nisu otišli, te su isti izgubili par forfe. Još uvek nisu obezbedili opstanak u KLS, te će sigurno imati motiv da što skuplje “prodaju svoju kožu”. Kada su međusobni susreti u pitanju, Kraljevčani su od 11 susreta u Subotici samo jednom uspeli da trijumfuju 2018. godine.