Na 2. „Pažljivkovoj smotri“ učesnici pokazali zavidan nivo znanja

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice, drugu godinu za redom, organizovao je Pažljivkovu smotru, projekat Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije – takmičenje u poznavanju pravila bezbednog učešća u saobraćaju za decu predškolskog uzrasta, te za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola.

Pre svega mi smo uspeli da sprovedemo školsku smotru gde su učenici, prvih i drugih razreda, svih osnovnih škola, na svim nastavnim jezicima kao i predškolci ustanove „Naša radost“ prethodno odradili testove poznavanja znanja na temu bezbednost u saobraćaju. Tada smo napravili školske ekipe, gde smo izabrali najboljeg, malo boljeg, lošijeg i onog najlošijeg da pedstavlja ekipu škole a nasumice smo izabrali ekipe tj škole koje će se takmičiti da bi nakon toga dobili pobednike polufinala, rekao je Petar Pantelinac predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Subotice, dodajući da je cilj smotre da se na interesantan i interaktivan način deca podstaknu da usvoje osnovna znanja o bezbednostu u saobraćaju odnosno stvore svest da je potrebno ponašati se prema određenim pravilima koja su uspotavljena u saobraćaju jer time će sačuvati tuđi i svoj život a u nekom trenutku neće imati problema sa Zakonom.

Ta svest se na jedan ovakav način najbolje stvara i oblikuje gde se praktično simulira neka vrsta takmičenja kako bi deca bila motivisana da zaista to i uče. Deca su danas pokazala zavidan nivo znanja, a nagrađeni za sva tri mesta dobili su: diplomu, medalju i slatki paket.

Pobednici u svakom uzrastu predstavljaće svoj grad na regionalnoj smotri koja će se održati u Subotici.