Humanitarni koncert „Za naš Orahovac“ u nedelju na Letnjoj pozornici

U organizaciji beogradske Fondacije “Delije”, u nedelju, 04. septembra sa početkom u 20 časova, na palićkoj Letnjoj pozornici održaće se humanitarni koncert „Za naš Orahovac“.

“Prikupljena sredstva biće usmerena na izgradnju kuće u Orahovcu u okolini Prizrena, gde živi nekoliko stotina Srba u jednoj tzv. vrsti geta, a u nekoliko ulica oko crkve sabrano je svo srpsko stanovništvo, tako da smo odlučili da u toj zoni otkupimo kuću i omogućimo jednoj od porodica koje nemaju rešeno stambeno pitanje da tu žive”, kaže Mirjana Pavlović, upravnica Fondacije.

U programu će učestvovati ansambl “Kosovski božuri”, Branka Zečević iz Podgorice, Pavlina Radovanović iz Orahovca, hor subotičkog SKC “Sveti Sava”, dečiji hor Srpskih pravoslavnih pojaca iz Subotice i OKUD “Mladost”. Cena karte je 500 dinara, a iste se mogu kupiti u zadužbini Dušana Radića svakim danom od 10 do 14 časova. Kupovina karata biće omogućena i na sam dan koncerta.

“Negde već od 19 časova biće omogućen ulaz svim posetiocima, tako da pozivamo sve da već tada zauzmu svoja mesta, naročito zbog toga što smo pripremili nekoliko iznenađenja za najmlađe goste”, dodaje Pavlović.

Fondacija “Delije” osnovana je 2013., ali humanitarni rad sprovodi od 2000. godine, kada se probudila svest da i na taj način može da se prikuplja pomoć za Kosovo i Metohiju i uopšteno za našu zemlju. Prvi Humanitarni koncert održan je 2007. godine u Beogradu, a od tada pa do danas održano je 35 različitih humanitarnih koncerata na teritoriji Republike Srbije i van njenih granica.

“Želeo bih da izrazim veliko zadovoljstvo što smo opet u prilici da pomognemo ovakvu vrstu projekta. Moram da podsetim da smo i u prethodnom periodu ovakve i slične projekte podržavali, učestvovali smo u programima, pre svega kulturnog sadržaja, a svake godine ugostimo decu sa Kosova i Metohije u našem gradu. Pozivam sve građane da što pre kupe karte i da zajedno uživamo u programu koji su organizatori pripremili”, rekao je Petar Pantelinac ispred Gradske uprave.