DruštvoAktuelno

Udruženje “Za Suboticu svim srcem” predalo donaciju Kolevki

Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” danas je dobilo još jednu donaciju. Udruženje “Za Suboticu svim srcem” je u saradnji sa Studentskom organizacijom “AIESEC” ovoj socijalnoj ustanovi uručilo garderobu i igračke.

“U prošloj akciji smo donirali garderobu, međutim nismo znali do kojeg uzrasta ovde borave deca, tako da smo sada doneli donaciju i za tu malo stariju decu. Naravno ovde ima i igračaka, to su sve sakupili građani bez kojeg ovo udruženje ne bi danas bilo gde jeste, tako da im se zahvaljujemo”, istakao je Branko Prćić, predsednik udruženja “Za Suboticu svim srcem”.

Ovo je druga samostalna akcija udruženja, dok su prethodne realizovane u saradnji sa bačkotopolskim udruženjem “Anđeli severa”. Prikupljanje garderobe je trajalo u prepodnevnim satima, a kako Prćić ističe, Subotičani uvek pokazuju veliku humanost.

Studentska organizacija “AIESEC” po prvi put sarađuje sa udruženjem “Za Suboticu svim srcem”, a prema rečima Alekse Adamova, potpredsednika za dolazeće prakse, cilj saradnje je održivi razvoj. “Jedan od ciljeva održivog razvoja je svakako život bez siromaštva, bili smo u kontaktu sa ovim udruženjem gde smo došli na ideju da zajedno organizujemo prikupljanje garderobe i igračaka, kako bi na taj način dali svoj doprinos. Saradnja se dobro realizuje, planiramo da ovaj projekat održimo i na zimu, tako da ćemo i tada kontaktirati što više organizacija, kako bi zajedno učinili svet boljim mestom”.

Kako je najavljeno, projekat “Medine kreativne radionice” koje ovo udruženje sprovodi u saradnji sa Edukativnim centrom “Mali princ”, a koji je delom finansiran iz gradskog budžeta trebalo bi uskoro da bude realizovan. “Radionice će se održavati u OŠ “Matko Vuković” u nekom narednom periodu, o kojem ćemo građane blagovremeno obavestiti. Cilj je da animiramo decu iz socijalno ugroženih porodica, naučimo ih edukatvnim radovima i aktivnostima kako bi razvili svoju kreativnost, da bi se kroz bazare koji će biti održani u centru grada ti radovi prodavali, kako bi projekat bio samoodrživ. Od prikupljenog novca obezbedićemo materijal za održavanje narednih radionica, ove radionice će se realizovati u nekoliko navrata naredna dva meseca, a krajem septembra u planu je održavanje Bazara”.

“U toku je akcija prikupljanja školskog pribora, a svi koji žele da učestvuju udruženje mogu da nas kontaktiraju putem društvenih mreža, web sajta, ukoliko žele da doniraju knjige, školski pribor, a mi ćemo u organizovati deljenje daljim korisnicima, a sve što preostane biće podeljeno po školama”, dodao je Prćić.

U znak zahvalnosti, zaposleni u Domu Kolevka uručili su predstavnicima udruženja zahvalnice.