Posetite Gradski vašar i pomozite rad “Medinih kreativnih radionica”

Subotičko Udruženje “Za Suboticu svim srcem”, ove godine učestvuje u obeležavanju Dana Grada. U okviru Gradskog vašara, koji je u centru grada postavljen do 04. septembra, svi sugrađani imaće priliku da kupe suvenire, magnete i ručno izrađene predmete, koje su na prethodnim “Medinim kreativnim radionicama” izradili deca iz socijalno ugroženih porodica. Sav prihod od prodaje biće usmeren na održavanje novih radionica.

Kako kaže Branko Prćić, predsednik Udruženja “Za Suboticu svim srcem”, protekle tri radionice su uspešno završene, mališani su pokazali da su itekako talentovani, a tokom njih nastali su brojni predmeti poput magneta, narukvica i drugih ukrasnih predmeta.

“Deca su se jako dobro pokazala i iznenađeni smo njihovim interesovanjem. Bio je veliki odaziv dece, a oni su bili oduševljeni. Radionice su osmišljene da se na njima deca druže, ali i da se edukuju i razvijaju svoju kreativnost. Radionice su namenjene za mališane iz ugroženih porodica, čiji roditelji nisu u mogućnosti da ih upišu na neke kurseve, ali moram da napomenem da su one otvorene i za svu drugu decu. Cilj ovog projekta je da on ostane samoodrživ i da postane stalni deo rada našeg udruženja”, objašnjava Prćić.

Deca će na narednim radionicama raditi sa epoksi smolom, a učiće i dekupaž tehniku oslikavanja. U planu je da se nakon održavanja svih radionica održi Bazar, gde će se predstaviti svi nastali radovi. Ovaj projekat Udruženje “Za Suboticu svi srcem” sprovodi sa Osnovnom školom “Matko Vuković” i edukativnim udruženjem “Mali Princ”.