Udruženje “Za Suboticu svim srcem” pomaže Kolevki

Predstavnici Udruženja “Za Suboticu svim srcem”, donirali su danas Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka” igračke i garderobu.

“U dogovoru sa zaposlenima u ovoj socijalnoj ustanovi, sa kojom smo sarađivali i u prethodnom periodu, sakupili smo jednu lepu količinu garderobe i igračaka, koje smo odlučili da poklonimo deci koja borave ovde. Garderoba je za uzrast do 15 godina, sada smo saznali da ovde borave i osobe do 26 godina starosti, tako da ćemo u narednom periodu gledati da sakupimo garderobu i za taj uzrast. Igračke su mahom nove i jako očuvane, mi gledamo da ih kao takve donesemo upravo u ovakve objekte”, izjavio je Branko Prćić, predsednik udruženja.

U planu je da se kroz projekat “Medina kreativna radionica” organizuju kreativne radionice koje će biti namenjene korisnicima usluga ovog udruženja. Kroz četiri besplatne radionice, četrdesetoro dece na neposredan način imaće mogućnost da nauče o veštinama izrade ručnih radova, poput tehnike dekupaža, ručnog pravljenja nakita i magneta za frižidere, izlivanja epoksi smole, ocrtavanja raznih predmeta i stakla i ukrašavanje drveta pirografom

“Uspeli smo da sakupimo neophodan novac putem sajta donacije.rs, a očekujemo da se on uskoro prebaci na naš račun, kako bi krenuli u nabavku repromaterijala koji je neophodan za održavanje radionica. Kampanja prikupljanja novca trajala je od početka maja, bilo je potrebno da se sakupi 80 hiljada dinara, ali uspeli smo da prikupimo preko 100 hiljada dinara”.

Radionice će biti organizovane za učenike osnovnih i srednjih škola, a kroz projekat saradnja će se ostvariti i sa udruženjem “Mali princ” koje ima slična opredeljenja u svom radu. Nakon održanih radionica organizovaće se humanitarni bazar, na kojima će se rukotvorine prodavati, a prikupljena sredstva iskoristiće se za obezbeđivanje materijala i uslova za buduće radionice.