Akcija „Džabe ste švrljali“ održana u MZ Centar III

Akcija „Džabe ste švrljali“ održana je u subotu, 28. oktobra u Mesnoj zajednici Centar III a u istoj je učešće uzelo 80 volontera . Krečene su površine sa neprimerenim grafitima na čak deset lokacija a u ovom poslu svoj doprinos su dali učenici Politehničke škole koji su ovaj deo obavljali kao deo prakse kao i učenici škole „Dr Svetomir Bojanin“.

Prvo smo počeli da uređujemo naselje Tokio ali sada se ova akcija proširila i na vangradske mesne zajednice. Ne možemo sve okrečiti ali ovo je poruka onima koji „švrljaju“ da to ne čine. Mi smo godinama krečili zid preko puta Nove opštine a pre dve godine grafitima smo ga uredili i sada tamo nema švrljanja, rekao je do pre dve godine grafiteri su ga uredili i sada tamo nema švrljanja, rekao je Vladimir Grahovac, organizator radne akcije u MZ centar III.

Odlukom o komunalnom redu definisano je šta je od grafita dozvoljeno a šta je zabranjeno po određenim fasadama. Grad zna da postoji potreba za time i otvoren je za sve, rekao je Radoslav Vukelić, sekretar sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobaćaj dodajući da će svima koji žele na ovaj način da prikažu svoje umetničko nadahnuće grad obezbediti adekvatnu fasadu. Murali su sadržani u odluci a kada nam se organizacije prijave da urade nešto grad će izaći u susret i priuštiti da se neka od fasada ulepša a grad bude moderniji.

 

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *