Kapaciteti „Šumica” prošireni za smeštaj šezdesetoro mališana

Deo objekta „Šumica – jasle” proširen je, te sada obuhvata površinu od 120 kvadratnih metara, u kojoj će smeštaj naći još 60-oro dece, uzrasta od jedne do tri godine.

Usled potrebe za većim kapacitetom, nekadašnji kancelarijski prostor prenamenjen je i adaptiran, u skladu sa svim evropskim standardima, u novu sobicu u kojoj će od sutra boraviti mališani.

„Naše mališane, njih 60, najmlađeg uzrasta od sutra ćemo smestiti u ovaj prostor. Nastavićemo da se širimo, nastavićemo da proširujemo i da gradimo objekte. Pripremamo dokumentaciju za izgradnju sasvim novog objekta na Paliću, takođe da nadogradimo vrtić „Sandu Marjanović” I „Mandarinu”. Takođe ćemo raditi adaptaciju Doma zdravlja u Tavankutu, da bismo tamo otvorili dodatno odeljenje, i jedan objekat koji će u Đurđinu biti korišten za smeštaj dece” – najavio je Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost“.

Sredstvima budžeta Grada Subotice u visini od miliona dinara izvršeno je unutrašnje uređenje i opremanje proširenog dela objekta, dok je sredstvima Pokrajinske vlade konkretno Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, u iznosu od šest miliona dinara, povećana energetska efikasnost objekta uređenjem fasade i kompletnom zamenom stolarije.

„Proširenje objekta „Šumica jasle“ još jedan je dokaz koji potvrđuje koliko subotička lokalna samouprava brine i vodi računa i o najmlađim Subotičanima. U narednom periodu očekujte još dobrih vesti vezanih za ovu ustanovu. Kada završimo jednu obavezu koja je trenutno u toku, a odnosi se na prodaju određene imovine grada, izvesno je da ćemo jedan deo tih sredstva uložiti u zdravstvo, a drugi, znatno veći deo, u Predškolsku ustanovu „Naša radost“, kako bismo okončali sve ono što smo nasledili, a odnosi se i na ono što je započeto, i na ono što nedostaje“ – rekao je gradonačelnik, Stevan Bakić.

U budžetu grada za 2023. godinu opredeljeno je milijardu 16 miliona i 461.000 dinara za potrebe Predškolske ustanove „Naša Radost”.