Srebrna medalja u hokeju na ledu za 10 subotičkih predstavnica

U Beogradu je od 22. do 25. marta održano IIHF Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu, III Divizija B grupa za žene, na kojem je po prvi put učestvovala i reprezentacija Srbije. Pored domaćina, učestvovale su reprezentacije Estonije, Izraela i Bosne i Hercegovine, a u takmičenju su timovi igrali po principu “svako sa svakim”. Predstavnice naše zemlje su pobedile u duelima sa ekipama Izraela i Bosne i Hercegovine, dok su od Estonije doživele poraz, što im je u finalu donelo drugo mesto i srebrnu medalju.

“Ove devojke su svoj debi na IIHF sceni strpljivo čekale i gradile poslednjih desetak godina, jer su bile prve koje su krčile taj put i pripremale se za nešto u šta su verovale da može da se dogodi po prvi put u istoriji srpskog hokeja na ledu. Važno je takođe napomenuti da je naša ekipa bila ubedljivo najmlađa na ovom prvenstvu, jer su sve devojke u rasponu od 15 do 20 godina i samim tim one se nalaze na samom početku svojih reprezentativnih karijera”, ponosno ističu iz HK “Spartak”. Dres reprezentacije Srbije na ovom takmičenju je nosilo čak deset subotičanki, koje su svoje prve korake na klizaljkama napravile u školi klizanja i školi hokeja pomenutog kluba, a to su Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Sekulić Elena, Benčić Anastasija, Milodanović Ana, Vaštag Ivett, Stantić Sara, Gladić Petra, Rac Sabo Hanna i Popov Jovana. 

“Koliki je bio doprinos subotičkih devojaka na ovom prvenstvu, govori i podatak da su na sve tri utakmice proglašene najbolje igračice bile iz našeg grada, Popov Jovana u utakmici sa Estonijom, Vaštag Ivett sa ekipom BIH i Rac Sabo Lilla u utakmici sa Izraelom, što dodatno pokazuje koliki se akcenat u HK “Spartak” posvećuje razvoju i popularizaciji ženskog hokeja u Srbiji”, napominju u ovom sportskom klubu.