Rekonstruisana hala za tenis u Dudovoj šumi

Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave i pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu, rekonstruisana je hala za tenis u Dudovoj šumi, čime su teniseri TK “Spartak” i građani koji se rekreativno bave ovim sportom dobili jedan moderan i funkcionalan objekat. Radove su danas obišli gradonačelnik Stevan Bakić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dejan Basta. Izvršena je zamena staklenih površina, a energetska efikasnost podignuta je na viši nivo. Ukupna vrednost radova je 4 miliona i 800 hiljada dinara, od čega je pokrajina uložila 4 miliona i 410 hiljada dinara, grad 176 hiljada, a TK “Spartak” 152 hiljade dinara.

“Ovaj objekat je izgrađen 1983. godine, zub vremena je učinio svoje i prevashodno zbog bezbednosti, a zatim i sa ekonomske strane i energetske efikasnosti, došlo je vreme da se uradi rekonstrukcija. Grad se obratio za pomoć pokrajinskom Sekretarijatu za sport i omladinu koji izašao u susret i gradu i teniskom klubu, koji inače ima jednu izuzetnu tradiciju i jedan je od najuspešnijih sportskih kolektiva u sportskoj porodici Spartak. Želim im da i dalje nižu uspehe i zahvalio bih se pokrajinskom sekretarijatu na brzoj reakciji i opredeljenju sredstava”, istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Ova investicija finansirana je putem projekta za infrastrukturu, a kako naglašava pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dejan Basta, prepoznata je potreba Subotice i Teniskog kluba Spartak. “Priveli smo nameni ovaj objekat, energetska efikasnost je sada na zavidnom nivou i teniseri će moći da imaju mnogo bolje uslove za trening. Zajedničkim snagama sa lokalnom samoupravom pokrajinski sekretarijat je uspeo da realizuje ovaj projekat. Urađena je prava stvar za tenis i sport u Subotici, nastavljamo dalje, danas smo sa gradonačelnikom Bakićem pričali o daljim ulaganjima i planovima kojih će svakako biti, kojem se zahvaljujem na inicijativi i sredstvima koje ulaže u sport i omladinu. Sigurno smo svi na pravom putu da uradimo najbolje stvari za naše sportiste”, istakao je Basta.

TK “Spartak” važi za klub sa bogatom istorijom ali je svoj zenit, kako ističe predsednik Skupštine Sportskog društva “Spartak” Milan Vučković doživeo poslednjih godina osvajanjem brojnih nagrada u državi u ženskoj i muškoj konkurenciji i u kategoriji seniora, juniora i pionira. Na listi Teniskog saveza Srbije je na prvom mestu kao najbolji klub u Subotici, a nosilac je priznanja “Jovan Mikić Spartak”za najbolji sportski kolektiv u pokrajini.

“Sve to ne bi moglo da se desi da nema infrastrukture. Rukovodstvo kluba nije od onih koje sedi skrštenih ruku, nego mi svake godine zaista nešto i radimo. Napravili smo više terena nego što je bilo, obnovili prostorije, ali naišli smo na problem koji prevazilazi naše mogućnosti, a koji se tiče hale u kojoj održavamo treninge. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi i pokrajinskom sekretarijatu vrlo brzo su opredeljena sredstva, sproveden je postupak javne nabavke i u rekordnom roku je napravljena ova konstrukcija, koja je šestokomorna, imamo troslojno staklo i koja će u narednom periodu doprineti da mi stvorimo još više novih šampiona”, ocenio je Vučković.

TK “Spartak” broji 250 članova od kojih 70 aktivno učestvuje na turnirima i sportskim takmičenjima, dok oko 100 sugrađana koristi terene u rekreativne svrhe.