Odbojkašice savladale ekipu Omladinca

Odbojkašice ŽOK “Spartak” odigrale su 23. decembra na domaćem terenu meč protiv ekipe Omladinca, u okviru 12. kola odbojkaške Super lige Srbije. Golubice su u ovaj meč ušle sa nizom od čak 4 pobede, a proteklog petka su postigle i petu uzastopnu pobedu.

Ekipa Omladinca je pružila veoma jak otpor kakav se i očekivao, ali je Spartak odigrao mirno i koncentrisano, a u istom momentu i agresivno i trijumfovao sa 3:1. Najbolja u redovima Spartaka ponovo je bila Kocić sa čak 30 poena, dok je Tatijana Matić stala na 19, dok se kod gostiju istakla Vajangić Una sa 24 poena. U prvom setu viđeno je dosta grešaka sa obe strane i u takvoj igri bolje se snašla ekipa Spartaka koja je na kraju ubedljivo osvojila prvi set sa 25:16 poenom Kocićeve na mreži, ali u drugom setu su se probudile gošće. Zaigrale su angažovanije i bolje u odbrani što se odmah odrazilo i na rezultat. Iako je i u ovom setu bilo servis grešaka i grešaka iz polja, igra se popravila sa obe strane, a ovaj set završen je sa 30:28 u korist gostiju i na semaforu je bilo 1:1.

Iako je Spartak imao dve set lopte, na svomu servisu nije uspeo da ih iskoristi. U trećem setu inekcija za domaće bila je Tatijana Matić, koja se razigrala i sa njenih par dobrih poteza Spartak se odlepio na 17:8. Gosti su probali sa tajm autom, međutim to im nije uspelo. Uspele su gošće samo da se primaknu i set se završio sa 25:18 u korist plavo belih. Poslednji set otvorila je malo bolje gostujuća ekipa, koja je imala samo periode i nalete dobre igre. Ipak, kvalitet golubica je došao do izražaja i sredinom seta su preokrenule i to vođstvo nisu ispuštale do kraja, a četvrti set se završio sa 25:19. Ovaj meč je bio ujedno i poslednji u ovoj godini, a naredni će Subotičanke odigrati u januaru u Staroj Pazovi protiv ekipe Jedinstva.