Odbojkašice Spartaka poražene od Jedinstva

Odbojkašice ŽOK Spartak nisu uspele da prirede iznenađenje na otvaranju kola Winer Štediše super lige za žene za sezonu 2022/23, jer je gostujuća ekipa Jedinstva iz Uba odnela pobedu rezultatom 3:0, iako je u određenim momentima meča bilo neizvesnosti.

Gošće su odlično otvorile utakmicu sa dva as servisa Perovićeve koja su donela prednost od 0:4, a novi trener subotičanki Saša Nedeljković bio je primoran da zatraži minut odmora. Bolje su zaigrale domaće i polako stizale protivnice, Kocićeva je poravnala na 7:7, a nakon as servisa Matićeve, došlo je do rezultatskog preokreta na 8:7. Nakon poravnanja od 10:10, domaće igračice su napravile mini seriju, te poenom Radonjićeve povele sa 13:11. Anet Barbara smanjuje, a Kocićeva vraća prednost od dva poena za domaće za 14:12. Usledila je odlična serija devojaka iz Uba, predvođene tandemom Ćelić- Erić napravile su odlučujuću seriju od 9:1, te stižu do velike prednosti od 21:15.

Matićeva prekida niz ali samo na kratko, jer je Ćelić uzvratila odličnim napadom za 16:22, a gošće ubrzo osvajaju prvi set sa 25:19. Početkom drugog seta Spartak je poveo sa 6:3, usledio je brz odgovor Ubljanki za rezultatski preokret od 6:7. Držale su se domaće još par poena, poravnale na 10:10, kada su gošće predvođene Novosel i Anet Barbarom stigle do prednosti od 15:11. Vođstvo je stalno raslo, pa su gošće ubrzo imale deset poena prednosti, a Erićeva okončava set sa 14:25. Početkom trećeg seta ponovo su Subotičanke zaigrale dobro.

Nadmudrila je Kocićeva protivnice i dovela svoj tim u prednost od 4:1, uspešnim blokom Ćelićeve Ub je imao pet poena prednosti 11:16, uspele su golubice da se vrate u igru, prišle su na 14:16, bile su na dva poena od protivnica i u finišu meča rezultat je bio 19:21. Ubrzo Ćelićeva donosi meč loptu, a nakon servis greške Džakovićeve okončan je susret u Subotici, pa je tako novi trener odbojkašica svoj mandat otvorio veoma loše sa porazom od 3:0. U narednom kolu naše odbojkašice gostuju  u Obrenovcu ekipi Tenta, gde će pokušati da naprave iznenađenje.

Spartak: Grubanov, Jeković 2, Rodić, Korolija, Kocić 19, Džaković 1, Matić 7, Radonjić 2, Baić 2, Šipić 1, Ivković, Vukmanov, Žigić.

Ub: Erić 16, Cvetičanin, Gligorić 4, Novosel 8, Vujković, Perović 6, Lukić, Petranović, Tadić, Čelić 15, Anet 11, Đorđević.