Odbojkaši Spartaka pod virusom, odbojkašice trijumfovale nad Batajnicom

Odbojkaši i odbojkašice Spartaka proteklog vikenda nisu kompletirali svoje kolo u Winer štediša Super ligi, iz razloga što su igrači muške ekipe pod velikim virusom, zbog čega su odložena dva meča protiv Novog Sada i ovog vikenda protiv ekipe Partizana iz Beograda, dok je ženska ekipa dočekala ekipu Batajnice, protiv koje je imala imperativ pobede, pa se to i ostvarilo.

Pred oko 200 gledalaca u maloj sali Hale sportova u petak, 02. decembra odbojkašice su dočekale ekipu Batajnice i upisale drugu pobedu za redom. Gošće su iznenadile na početku prvog seta, stigle su do prednosti od 5:1 i 9:4, a golubice su sredinom seta stigle do svoje igre i nakon dva uspešna bloka Matićeve, a zatim i Kocićeve stigle do poravnanja od 15:15. Razigrale su se Subotičanke, te poenom Matićeve stigle do 21:16. Greškom Stankovićeve Spartak je imao set loptu na 24:17, prve dve su spasile gošće, međutim Kocićeva završava set sa 25:19.

Drugi set je protekao u izjednačenoj igri sa čestom minimalnom prednošću domaćih igračica, 8:5 i 14:11. Serijom od tri poena u nizu, Batajnica je stigla do poravnanja od 14:14, a poenom Nikolićeve i Jovanovićeve, gošće su imale tri poena viška. U finišu seta Spartak je preko raspoložene Kocićeve stigao do 22:23, ali nisu uspele i da preokrenu, te su protivnice poravnale na 1:1.

U trećem setu, odbojkašice Spartaka su ušle u svoj ritam, povele su od samog početka, te poenom Korolije imale četiri poena viška, da bi ubrzo Matićeva donela prednost od 17:12. Baić donosi velikih 21:15 u finišu seta, koji je završen sa 25:21. U četvrtom završnom setu, domaće su nastavile sa svojom igrom i ubrzo slomile otpor gošći. Nanizala je Sipićeva dva poena za 14:7, a stečenu prednost Spartak je lako održavao i odličnim napadom Kocićeve povele su sa 22:16. Uspešna je zatim bila Jekovićeva, da bi Kocićeva donela meč loptu, a nakon servis greške Stankovićeve usledila je radost  golubica.

U narednom kolu ŽOK Spartak igra 09. decembra protiv ekipe Partizana u Beogradu, dok će muška ekipa ukoliko se oporavi i bude spremna za naredne izazove, dočekati ekipu Karađorđe iz Topole.