Odbojkašice Spartaka upisale bitnu pobedu u Obrenovcu

Odbojkašice Spartaka iznenadile su ekipu Tenta u 8. kolu Super lige kada su posle vođstva domaćih igračica od 2:0 uspele da preokrenu rezultat u svoju korist i nakon uzbudljivog petog seta dođu do važne pobede. U redovima subotičanki istakla se Kocićeva sa 29 osvojenih poena.

Nakon početnog minimalnog vođstva Tenta od 5:3 i 6:4, subotičanke su uspele da preokrenu na 7:6, poenima (Sipić, Matić i Kocić). Tent je uzvratio i nakon uspešnog bloka Vidačićeve i as servisa Sušićeve rezultat je bio 12:9. Domaće su delovale sigurno i sredinom seta stigle do 6 poena prednosti, 17:11. Nisu se predavale subotičanke pa su žestoko uzvratile predvođene raspoloženom Kocićevom a nakon poena Jekovićeve stigle su do novog poravnanja, 20:20. Nerešeno je bilo i u samom finišu utakmice, 23:23, nakon čega Tent preko Petrovićeve i Cvetkovićeve osvaja prvi set sa 25:23. Treći set bolje su otvorile odbojkašice Spartaka. Matićeva upisuje uspešan blok a nakon toga je usledio as servis Sipićeve za vodstvo subotičanki od 7:3. Nisu se snašle domaće odbojkašice na dobru i požrtvovanu igru Golubica. Nizali su se poeni subotičanki koje su stigle do 7 poena prednosti 5:12.

As servis beleži Baić za 8:15. Uspele su domaće malo da konsoliduju svoju igru serijom od 7:3 prišle su na tri poena zaostatka, 15:18. Matićeva prekida niz domaćih, ali samo na kratko jer su nakon as servisa Jaramazović obrenovčanke prišle na 18:19. Nisu dozvolile igračice Spartaka da se rezultat preokrene, Radonjićeva i Kocićeva beleže poene za smanjenje rezultat na 2:1. Četrvti set je obilovao preokretima. Povele su domaće sa 7:3 blokom Kurtagićke. Jaramazovićka  poravnava na 18:18, kada je usledila uspešna serija od četiri poena koju okončava Kocićeva za 18:22. Matićeva donosi set loptu, 21:24, tada su domaće nanizale tri poena i poravnale na 24:24.

Ponovo na scenu stupa Kocićeva koja sa dva vezana uspešna napada donosi poravnanje na meču na 2:2. Nisu se domaće nadale da će taj brejk odlučivati konačnog pobednika susreta, napravile su par grešaka što su subotičanke uspešno realizovale u svoju korist te povele sa 5:1. Blokom Kocićeve i poenom Matićeve Spartak je imao velikih 12:8 u finišu petog seta. Ponovo su domaće prišle na poen zaostatka, 12:13, međutim Kocićeva još jednom pokazuje svoj kvalitet i donosi meč loptu na 12:14. U narednom kolu odbojkašice Spartaka, narednog vikenda dočekuju Batajnicu.