Odbojkašicama Spartaka izmakla pobeda nad ekipom Željezničara

Pred oko 200 gledalaca u maloj sali Hale Sportova, ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Spartak dočekala je ekipu Željezničara iz Lajkovca u 5. kolu Wiener štediše super lige za odbojkašice. Utakmica je bila veoma neizvesna i borbena, a golubice su pružile veoma dobar otpor favorizovanoj ekipi koje su ipak uz više sreće, znanja i spretnosti upisali pobedu od 3:1 u Subotici i tako odneli kući 3 boda.

Dobro su golubice otvorile utakmicu blokom Jekovićeve i povele su sa 6:2, razigrale su se Uzelac i Rozales u ekipi Železničara, koje su održavale rezultatski priključak. U finišu seta, gošće prave mini seriju i dolaze do poravnanja, 21:21. Uzvratile su Subotičanke te povele sa 24:21, međutim ni to im nije bilo dovoljno da lakše okončaju set. Uz dobre servise Antonijevićeve, gošće uspevaju da preokrenu na 25:24. Matićeva je bila sigurna u finišu, a nakon još četiri set lopte Golubice osvajaju set. Na žalost domaće publike, odbojkašice Spartaka nisu nastavile u istom ritnu u drugom setu. Zaigrale su nesigurnije što su u prednost pretvorile iskusne odbojkašice Železničara i tako došle do seta. Vratile su se domaće u igru u trećem setu, koji je od početka bio rezultatski neizvestan.

Povele su domaće sa 12:10 nakon dobrih servisa, Železničar uspeva da odgovori i preko Rozales dolaze u prednost od 18:14. Usledio je dobar set Baićeve, zatim uspešan napad Radonjićeve za poravnanje od 19:19. Spartak je imao i poen viška u finišu seta, 23:22, međutim Železničar ponovo uspeva da odgovori i preko Veltman preokreću na 24:23. Spasile su domaće tri set lopte, ali nisu uspele i da preokrenu rezultat. Blok Antonijević-Veltman okončava treći set za vodstvo Železničara od 2:1. Povele su gošće sa 9:6 u četvrtom setu, Spartak se nije predavao, ali nisu uspevale da se rezultatski približe.

Povele su gošće sa 16:10, uspele su domaće da se vrate u igru, ali nisu imale dovoljno koncentracije i da dođu do preokreta. As servisom Ivanovićeve, gošće dolaze do prednosti od 20:15. Spartak je uspeo da se primakne na 19:22, međutim iskusne gošće iz Lajkovca nisu dozvolile iznenađenje. Kontrom Rozales dolaze do pobede na meču u Subotici.

Spartak: Grubanov, Jeković 6, Korolija 2, Kocić 21, Džaković, Matić 12, Radonjić 10, Baić 2, Šipić 9, Ivković, Vukmanov Šimokov, Žigić.

Željezničar: Ivanović 14, Stanojević 1, Uzelac 17, Antonijević 5, Pakić, Stanojević 7, Stojanović, Kostadinović, Veltman 10, Savićević, Stojanović, Rozales 24.