Odbojkašice Spartaka na domaćem terenu savladale Novosađanke

Odbojkašice Spartaka ostvarile su ubedljivu pobedu nad ekipom Novog Sada, u utakmici koja je u subotu, 04. februara odigrana u subotičkoj Hali sportova.

Subotičanke su u prvom setu povele sa 6:3, a nakon uspešnog napada Pavlovićeve rezultat je bio 12:9. Gošće su uspele da uzvrate i blokom Vasje Filipović poravnaju rezultat na 14:14, a u finišu prvog seta Spartakove odbojkašice podigle su nivo igre. Džakovićeva je ekipi donela prednost od 20:16, međutim, uspešnim blokovima domaćice igračice zaustavljene su napadom protivnica, a nakon dobre reakcije Baićeve na mreži okončan je prvi deo meča vođstvom Spartaka od 1:0.

Subotičanke su nastavile u visokom ritmu i u drugom setu i vrlo brzo stigle do vođstva od 6:1, a visok rezultat je omogućio treneru Nedeljkoviću da pruži priliku i igračicama sa manjom minutažom što nije uticalo na rezultat, jer su odbojkašice domaćeg tima hrabro išle ka osvajanju i drugog seta. As poenom Korolije rezultat je bio 22:8, a domaće igračice vrlo brzo osvajaju drugi set sa 25:12. U trećem setu Spartak je poveo lako sa 6:1, dok su Novosađanke reakcijom Filipovićeve zaigrale nešto bolje i stigle na poen zaostatka za 6:7.

Usledilo je par poena kada je rezultat bio izjednačen, da bi Spartak stigao do osetnije prednosti od 14:11. Nastavile su Subotičanke u istom ritmu, napravivši novu seriju poena sa kojom su stigle do vođstva od 21:13, a set je za pobedu Spartaka poenom završila Elena Baić.

Spartak: Grubanov 3, Pavlović 6, Jeković, Rodić, Korolija 8, Kocić 10, Džaković 5, Matić 6, Baić 3, Šipić 8, Ivković, Žigić

Novi Sad: Jovanović, Marinković, Mihajlović 3, Petović 4, Vujović, Joldić 5, Petković 9, Čoban, Filipović 9, Skočajić 2, Kukić.