SSP najoštrije osuđuje crtanje mete na čela političkih neistomišljenika

Stranka slobode i pravde najoštrije osuđuje crtanje mete na čela političkih neistomišljenika. Sumnjamo da su oni koji su finansirali postavljanje plakata isti ljudi koji su poslali mladiće u smrt u Banjskoj i sada pokušavaju da krivicu za svoj neuspeh skinu sa sebe. Obećavamo građanima da ćemo se postarati da istina izađe na videlo.

Nećemo dozvoliti najgnusnije prozivanje opozicionih lidera preko plakata izlepljenih u samom centru grada Subotice. Svaka pristojna gradska uprava organizovala bi skidanje plakata koje bude najniže strasti u ljudima i poigravaju  se s mračnim delovima istorije, kao i sadašnjom teškom situacijom na Kosovu. Danas su na sramnim plakatima Pavle Grbović, predsednik PSG kao ustaša i Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS kao Albanac. Takođe, i plakat na kome zajednički nastup opozicije na predstojeće izbore, okupljene pod sloganom “Srbija protiv nasilja”, jer su građani tražili jedninstvo, predstavljaju kao dogovor za BEDU, sa prejudiciranjem lika i dela predsednika SSP Dragana Đilasa stavljajući slova njegovog prezimena u ruke opozicionih lidera. Ovo nam ukazuje da sutra može biti na meti bilo koji drugi politički neistomišljenik, aktivista ili čak običan građanin. Postoje granice koje se ne prelaze ni u borbi političkih protivnika, a vlast u gradu bi trebala da nas zaštiti od raspirivanja mržnje.

Subotica je bila grad tolerantnih, pristojnih, dobronamernih i neagresivnih ljudi, grad u kojem smo decenijama živeli kao prijatelji i kao susedi: Mađari, Hrvati, Srbi, Bunjevci, Romi i mnogi drugi. Poštovali se između sebe: ateisti, hrišćani – rimokatolici, pravoslavni i protestanti kao i jevreji i muslimani. Slavili smo sve praznike, državne, gradske, verske, porodične, lične, kod svoje kuće ili u komšiluku. Nisu se  Subotičani ni devedesetih upecali na šovinizam i antagonizam. Grad i njegovi građani čuvali su svoj duh u svim promenama. Iz prošlosti nismo poneli sukobe, već dostignuća i uvek smo gledali napred.

Vladajuća većina koja želi da po svaku cenu ostane većina, želi da zatruje duh našeg grada, da nas nauči da mrzimo i budemo u stalnom sukobu, da nas zavadi i nastavi na tom antagonizmu da vlada. Danju vlast postavlja natpise na svim jezicima kojima se govori u gradu, noću ih ruši, vređa lidere svih protivničkih organizacija, obmanjuje sve građane preko medija koje je zaposela. Na taj način se nada da nećemo primetiti rast cena, pad životnog standarda, pad plata Subotičana za 10000 dinara ispod republičkog proseka, egzodus stanovništva iz Subotice u poslednjih 10 godina. Građani vide sve, vide svoje račune, frižidere, novčanike, osećaju zimu i neće im niko izmestiti pažnju sramotnim plakatima, postavljenim od strane onih odgovornih za sve ovo što trpimo.

 

 

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *