SSP traži vanrednu sednicu Skupštine grada

Zbog dešavanja u dečjem vrtiću „Poletarac“ prašina se još nije slegla a u Stranci slobode i pravde održana je konferencija za medije.
Danas Vam se prvi put obraćam, ne kao neko ko se bavi politikom i ne kao funkcioner stranke, nego kao jedan od 123000 Subotičana, kao otac čija su deca ne tako davno pohađala Predškolsku ustanovu „Našu radost“, a pre svega kao čovek koji smatra da nema bitnijeg prava u jednoj civilizovanoj državi nego prava deteta na zdrav i bezbedan život, rekao je Robert Šebek, predsednik Gradskog odbora SSP Subotica a potom postavio par direktnih pitanja tehničkom direktoru ove ustanove Veljku Vojniću i zamolio ga da odgovore dobije hitno.
Da li ste, na vašu inacijativu, imali sastanak 7. juna u upravnoj zgradi sa majkom i sestrom devojčice koja je korisnik usluga vrtića „Poletarac“ odnosno da li ste im pretili da su narušili ugled Predškolske ustanove i pretili krivičnim prijavama?
Da li ste zapretili devojčicinoj sestri da će joj biti zabranjen ulazak u sve vrtiće,a na njeno pitanje da li je to pretnja odgovorili da nije pretnja, nego da će uslediti izvršenje?
Da li ste na konstataciju sagovornika da sedam dana voda nije bila za piće i da roditelje niko nije obavestio o tome i da su to čuli od dece odgovorili: „zašto bi roditelje trebalo bilo ko da obavesti, zbog čega?“
Da li ste tražili da vam se objasni šta se desilo u vrtiću i ko je roditelje obavestio o tome šta se desilo u vrtiću? Kada ste dobili odgovor i imena vaspitačica koji su obavestili roditelje da li ste tražili i njihova prezimena?
Da li ste pitali sagovornike zašto su obavestili gradsku upravu i medije a ne njega koji je zadužen da te stvari rešava?
I na kraju, da li ste upoznati sa izveštajem lekara subotičke bolnice od 26.04 gde piše da je dete upućeno na hospitalizaciju zbog sumnje da je zagrizlo kesu mišomora. Da li u izveštaju dalje piše da je dete primećeno da se igralo sa kesom smeše mišomora koja je bila zagrižena- oko četiri sata pre prijema? Da li se ovaj incident dogodilo u vrtiću „Poletarac“?
Ako ovo što tvrdim nije istina, još danas očekujem krivičnu prijavu od gospodina Vojnića. To će biti moja prva krivična prijava za ovih 15 godina bavljenja politikom zbog iznošenja neistina. U suprotnom, ako je ovo sve istina što sam danas izneo, tražim njegovu momentalnu ostavku još danas, rekao je Šebek i apelovao na Balinta Pastora da sazove vanrednu sednicu Gradske skupštine na kojoj bi se raspravljalo o situaciji u ovoj ustanovi.
Iz SSP-a tvrde da su im se nakon izdatog saopštenja javili mnogi roditelji čija deca pohađaju „Poletarac“ koji su potvrdili da neispravna voda za piće kao i najezda miševa nije ništa novo.
Pored gradilišta koje je pre dve godine u ozbiljnoj meri pretilo ugrožavanju bezbednosti dece, u vrtićima se koriste vrlo agresivna sredstva za pranje ruku od kojih deca imaju ozbiljne probleme sa kožom gde dolazi do pucanja i krvarenja na njihovim rukama pri čemu stručna lica zadužena za zdravlje dece imaju odgovor da je to ph neutralno i da su to dobili na tenderu, da nemaju mogućnost promene, i nisu čak dozvolili ni da deca koriste kreme u vrtiću (koje su roditelji predložili da donesu) i time ublaže bolne simptome na koži dečijih ruku, rekao je Laslo Čisar predsednik Izvšnog odbora SSP Subotica i istakao da su roditelji iz sopstvenih sredstava renovirali igralište u dvorištu staro 30 godina koje je bilo staro i nebezbedno a kupili su i televizore i klima uređaj.
Roditelji ulažu novac u vrtić, roditelji se bore da im deca budu bezbedna i zdrava u vrtiću a šta radi direktor? Trudi se svim silama da roditelji ne saznaju da im deca nisu bezbedna i da im je zbog neispravne vode u vrtiću i najezde štetočina zdravlje ugroženo. Da ne spominjemo i situaciju u kojoj je dete zagrizlo mišomor i bilo hospitalizovano. Njemu nije interes zaštita dece na šta ga funkcija koju obavlja obavezuje nego svesno ugrožava zdravlje i bezbednost dece koja tamo borave, kaže Čisar.