Svečanom akademijom obeležen Dan republike

U sredu, 29. novembra održana je svečana akademija „80 godina AVNOJ-a i borbe za jugoslovenske vrednosti“ a nešto pre na prostoru IV Mini Jugoslavije položeno je cveće pored biste Josipa Broza Tita.

Čestitao bih svim Subotičanima 29. novembar, taj dan ne treba zaboraviti. Ovaj dan nas seća na vreme kada je radnička klasa imala najveća prava na zemlji, rekao je Blaško Gabrić dok je njegov drug i saborac Mikloš Olajoš Nađ to potvrdio. Ne smemo dozvoliti da se Jugoslavija obriše gumicom. Želimo da živimo zajedno u Subotici, želimo mir i ne želimo nacionalne podele.

Ove godine obeleženo je 80 godina od II zasedanja AVNOJ-a kojim su postavljeni temelji socijalističke Jugoslavije, države ravnopravnih naroda i narodnosti. Ona je iznedrena u NOB-u,  borbi protiv fašizma i kolaboracionista okupatora. Iako Jugoslavije više nema, ovom svečanom akademijom želimo da potvrdimo našu bezrezervnu opredeljenost za to da je za razvoj Srbije i Subotice nužno potrebno negovati civilizacijske tekovine AVNOJ-a, u novim uslovima. Zalažemo se za život zajedno, a ne jedni pored drugih. Radi naše nezavisnosti potrebno je graditi i razvijati sopstvenu privredu i zajedno poboljšavati položaj radnika, bez eksploatacije, poručili su organizatori svečane akademije Udruženje građana IV Mini Jugoslavija i Centar Tito, i dodali da je čovečanstvu neophodan mir jer ratovi odgovaraju samo eliti i ratnim profiterima. Sloboda, mir i teritorijalni integritet nemaju alternativu. Želimo Suboticu nasmejanih, zadovoljnih ljudi i da nam čovek bude u središtu svih aktivnosti. Na akademiji su za svestran, marljiv i dugotrajan rad uručena priznanja građanima Vanji Dragojloviću i Strilić Stipanu.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *