Zabranjene posete na pojedinim odeljenjima u Opštoj bolnici, maske obavezne u zdravstvenim ustanovama

U skladu sa preporukama Radne grupe Ministarstva zdravlja za postupanje u uslovima pandemije prouzrokovane virusom Kovid 19, u Opštoj bolnici Subotica, od 26. septembra, propisana je mera zabrane poseta pacijentima sa povećanim rizikom od infekcija i imunokompromitovani pacijenti, dok su na ostalim odeljenjima posete dozvoljene četvrtkom od 15 do 15.20 časova.

„Propisana mera zabrane poseta pacijentima odnosi se na posete pacijentima koji se leče u jedinicama za intenzivno lečenje i negu, onkološkim i hematološkim odeljenjima, Odeljenju za neurologiju, Odeljenju za akušerstvo (neonatološko odeljenje) i Odeljenju za izolaciju i lečenje obolelih od infekcije Kovid 19. Posete pacijentima koji se leče na ostalim odeljenjima su dozvoljene, samo četvrtkom,u periodu od 15 do 15.20 časova, uz ograničenje ulaska samo jedne osobe po pacijentu“ – piše na sajtu subotičke bolnice.

Tokom boravka u zdravstvenoj ustanovi obavezno je nošenje zaštitne maske, a mera koja se odnosi na zabranu posete pacijentima i pojedinim odeljenjima važi do daljnjeg.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *