Dodeljene diplome inženjerima Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici

U sredu su u Velikoj većnici svečano dodeljenje diplome inženjerima Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, a svečanosti su pored rukovodstva škole prisustvovali pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević kao i gradonačelnik grada Subotice gospodin Stevan Bakić. Diplome je dobilo oko 120 inženjera različitih profila, dok je njih nekoliko dobilo diplome master strukovnih studija.

Pokrajinski sekretar Zoran Milošević je, tim povodom, izjavio da današnje uručenje diploma inženjera studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija pokazuje koji je  Ovo je glavni put u našem razvoju, pre svega put razvoja ljudskih resursa, i sve ono što danas stvaramo u materijalnom smislu mnogo je manje od onoga što već danas i sutra imamo u podršci inženjera i onih koji će stvarati novu vrednost, rekao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević  i dodao da je ostalo da se napravi  jedna nova kopča, a to je da sa socijalne pređe na razvojnu inovativnu ekonomiju. To ćemo uraditi upravo sa onim ljudima koji razumeju značaj inovatorstva, pronalazaštva. I, naravno, značaj intelektualnog kapitala. Mislim da smo sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija dobili moćan resurs upravljanja takvim procesima. Mi u Pokrajinskoj vladi dajemo punu podršku radu svih devet visokih škola, ali posebno onih koji upravo ovakvim kadrovima, inženjerima u oblastima Mehatronike, Informacionih tehnologija, daju snažnu podršku razvoju privrede. Zahvaljujući tome, mi stvaramo preduslove moćnog zdravstva, infrastrukture i drugih podsistema našeg društva. Danas smo posebno srećni, jer je Subotica dobila one koji su narednih godina snažan agregat razvoja grada, Pokrajine i Srbije.

Gradonačelnik Stevan Bakić ovom prilikom je istakao da je Grad posvećen strpljivom i dugoročnom investiranju u mlade i njihovo znanje.|

Naša ogromna želja je da imamo stručnjake koji će znati da odgovore izazovima i zahtevima složenih uslova poslovanja u gotovo svim  oblastima. Upravo zbog toga, jedan od prioriteta subotičke lokalne samouprave je podrška obrazovanju i stvaranje uslova da mladi, obrazovani ljudi nakon završetka svog školovanja nađu zaposlenje u Subotici, ostanu u njoj i daju doprinos razvoju i našeg grada, i naše države Srbije, rekao je Bakić a potom uputio čestitke studentima dok je rukovodstvu, profesorima i saradnicima poželeo da nastave da budu garant da će svi studenti koji završe ovu školu steći kvalitetno znanje i veštine koje će im omogućiti da nakon diplomiranja započnu uspešnu stručnu karijeru.

Prisutnima su se na svečanosti obratili direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija prof. dr Igor Firstner, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima prof. dr Zlatko Čović, koordinator za međunarodnu saradnju prof. dr Livia Sedmina i pomoćnik direktora za nastavu dr Sanja Maravić Čisar.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *