Domu zdravlja predato još jedno sanitetsko vozilo i aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, u ponedeljak,  11. decembra, je na platou ispred ambulante „Prozivka“, direktorici Doma Zdravlja Tatjani Popović uručio ključeve novog sanitetskog vozila koje je namenjeno  Službi hitne medicinske pomoći.

U septembru, prilikom primopredaje sanitetskog vozila i aparata za mehaničku kompresiju grudnog koša kada sam direktoricu pitao šta je još potrebno Domu zdravlja rekla je da bi bilo idealno da dobiju još jedno vozilo kako bi cela teritorija grada bila pokrivena. Danas ispunjavamo obećanje. Dom zdravlja dobio je još jedno identično vozilo, u vrednosti od 6 miliona i 299 hiljada dinara kao i dodatan aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša u vrednosti od 2 miliona i 609 hiljada dinara, rekao je gradonačelnik Bakić dodajući da je grad dodatno opredelio sredstva za mašinu za pranje veša i sušaru u vrednosti od million i 750 hiljada dinara kao i frižidere za odlaganje vakcina.

Grad Subotica u ovoj godini za zdravstvenu zaštitu opredelio je sredstva u iznosu od 47 miliona dinara sa ciljem da se podigne kvalitet zdravstvenih usluga, a tako će biti i sledeće godine, rekao je Bakić.

Lokalnoj samoupravi zahvalila se direktorica Doma zdravlja Tatjana Popović ističući značaj dobijene opreme i dodatnog vozila.

Ovo sanitetsko vozilo u mnogome će pomoći hitnoj medicinskoj pomoći i značiće građanima  a vredno je napomenuti da vozilo poseduje i dvodelno nosilo za transport pacijenata koje je donirao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u vrednosti od 451.000 dinara. Tu je i oksigen što je važno kao i kardiološka stolica odnosno aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša, kojim se pacijent oživljava na terenu, rekla je Popović dodajući da je grad finansijski pomogao i oko preseljenja u druge prostorije.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Domu zdravlja donirao je video laringoskop koji olakšava intubaciju pacijenta kao i fokometar za oftamologiju Doma zdravlja Subotica, rekla je još Popović.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *