DruštvoAktuelno

Stevan Bakić: Ove godine bez dočeka na gradskom Trgu

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, doneo je danas odluku da sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 5.911.000 dinara, opredeljena za doček Nove godine na gradskom Trgu, budu preusmerena mladima i za lečenje dece.

Tako će deo iznosa biti preusmeren za studentske stipendije, čime će biti omogućeno da pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 38 gradskih stipendija za studente koji su kao rangirani na listi ostvarili 110 bodova, a po Odluci koju je na predlog Komisije doneo Gradonačelnik.

Takođe, deo sredstava od 959.000 dinara biće usmeren na Fond za podsticanje razvoja mladih talenata, te će svih 237 učenika i studenata koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkursa, dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još 137 mladih talenata, kojima će na ovaj način Grad pomoći.

Treći deo sredstava, u iznosu od 500.000 dinara, usmeren će biti na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine, preko koje je Grad za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine, u tekućoj 2022. godini realizovao do sada 83 molbe.