Privredno društvo „Feller“ iz Austrije u proizvodni pogon u Subotici uložiće 5 miliona evra

Između Grada Subotice i Privrednog društva „Feller“ iz Austrije u utorak, 10. maja, potpisan je Memorandum o razumevanju a potpisali su ga gradonačelnik Stevan Bakić, Barbara Ašer i Nebojša Milošević.

Austrijska firma Feller bavi se proizvodnjom kablova za napajanje a sedište srpskog ogranka biće u našem gradu. Osim Austrije prodajne i proizvodne kapacitete ova austrijska grupacija ima u SAD-u, Velikoj Britaniji, Mađarskoj i Hong Kongu. Zahvaljujem se menadžmentu kompanije, vlasnici i generalnoj direktorici Barbari Ašer što je njihova kompanija odlučila da svoje poslovanje proširi i u Srbiju, odnosno u Suboticu, rekao je gradonačelnik Bakić i istakao da će prema potpisanom memorandumu ova kompanija u proizvodni pogon u Subotici uložiti 5 miliona evra i u prvoj fazi zaposliti oko 100 radnika. Sa druge strane Grad se obavezao da će uraditi sve kako bi investitoru olakšao proceduru oko pripreme potrebne infrastrukture gde će se pogon nalaziti.

Iako su ulagali u mnogim zemljama, direktorica Feller grupe danas je ostala začuđena toplom dobrodošlicom u Subotici, kojoj se, kaže, nije nadala. Stručni kadar, potencijal i svakako preporuka od Srba koji žive i rade u Austriji prevagnuli su da pogon otvorimo baš ovde, u ovom lepom gradu, rekla je Barbara Ašer zaključujući da već sada vidi da su kao grupacija doneli pravu odluku i da imaju lepu budućnost u Srbiji.

Potrudićemo se da budemo uspešna kompanija i ispunimo vaša očekivanja, rekla je još Ašer.