„Otvoreni dan“ za buduće studente Visoke tehničke škole strukovnih studija

Manifestacija „Otvoreni dan“ može na pravi način da prikaže rad Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici i raduje podatak da su ovde, danas, prisutni ne samo subotički srednjoškolci već i deca iz okolnih mesta, Bačke Topole, Ade i drugih okolnih gradova, što govori u prilog tome da je interesovanje za nastavak studija veliko. Ovakve promocije značajne su da se deca informišu o studijskim programima, o radu ali da porazgovaraju sa profesorima i studentima kao i sa predstavnicima kompanija gde studenti dodatno stiču veštine i kompetencije koje će im omogućiti da nađu bolje radno mesto, rekla je članica GV zadužena za oblast obrazovanja i kulture, Milanka Kostić i istakla da se veliki broj inženjera tehničkih nauka koji su zaposleni u velikim kompanijama školovao u ovoj ustanovi a svojim idejama i inovacijama oni danas doprinose razvoju svoje društvene zajednice.

Promocija ustanove ima za cilj da se mladi opredele za studiranje obrazovnog profila koji je deficitaran a studenti u Subotici mogu da računaju i na podršku grada jer se iz budžeta obezbeđuju sredstva za stipendiranje 100 studenata, putem konkursa. Direktor škole Igor Firstner, rekao je pozdravivši buduće studente da je veoma važno da i njihovi roditelji budu sigurni u kvalitet i mogućnosti obrazovanja koji Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici nudi.

Manifestacija  je namenjena svima koji su zainteresovani za školovanje kao i njihovim roditeljima koji se često pitaju da li će završene studije detetu omogućiti kvalitetan život a odgovore će obe strane dobiti kroz neformalno druženje sa profesorima i studentima.

Pomoćnik direktora, profesor dr Zatko Čović, rekao je u sklopu kratke prezentacije da se manifestacija organizuje peti put a da je namenjena svima koji su zainteresovani da se školuju u ovoj modernoj visokoškolskoj ustanovi. Nakon uvodnog dela najveće interesovanje budućih studenata izazvao je može se reći praktičan deo, obilazak laboratorija u kojima su bili uključeni roboti, dronovi kao i projekti iz elektrotehnike, informatike i mehatronike.

prof dr Zlatko Čović

Mi imamo 220 slobodnih mesta na osnovnim studijama i 16 na master , 5 studijskih profila i svake godine tu kvotu ispunimo, rekao je profesor dr Čović. Zoran Karalić, profesor u somborskoj srednjoj školi i sam je studirao u ovoj ustanovi ali je ovoga puta na manifestaciju došao sa svojim učenicima.

Izuzetno sam zadovoljan znanjem koje sam stekao tokom školovanja u ovoj školi pa sam danas doveo svoje učenike da se upoznaju sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija i eventualno se odluče za nastavak školovanja.