U subotu “Otvoreni dan” u Visoko tehničkoj školi strukovnih studija

U subotu, 11. marta Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici otvoriće svoja vrata budućim studentima i njihovim roditeljima, sada već tradicionalno, kroz manifestaciju „Otvoreni dan”.

Veliki broj inženjera tehničkih nauka koji su zaposleni u velikim kompanijama školovao se u ovoj ustanovi a svojim idejama i inovacijama oni danas doprinose razvoju svoje društvene zajednice, rekla je članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja i  kulture Milanka Kostić ističući da je izuzetno značajno što u našem gradu imamo mogućnost da obrazujemo kadrove inženjerske struke koja je, nekoliko godina unazad, najtraženija u oblasti industrije.

Promocija ustanove ima za cilj da se mladi opredele za studiranje obrazovnog profila koji je deficitaran a Studenti u Subotici mogu da računaju i na podršku grada jer se iz budžeta obezbeđuju sredstva za stipendiranje 100 studenata putem konkursa. Svi oni koji se opredele za studiranje u ovoj školi imaju mogućnost usavršavanja kroz stručnu praksu tokom školovanja a na njoj mogu da stiču potrebna znanja, veštine i kompetencije koje će im omogućiti da nađu dobro plaćen posao, u struci, u nekoj od kompanija u gradu.

Direktor škole Igor Firstner, kaže da je kako budućim studentima veoma važno da i njihovi roditelji budu sigurni u kvalitet i mogućnosti obrazovanja koji Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici nudi.

Neformalno druženje sa studentima i nastavnicima, kao i predočavanje svega što škola nudi odnosno upoznavanje sa mogućnostima šta posle manifestacija je namenjena svima koji su zainteresovani za školovanje kao i roditeljima koji se često pitaju da li će završene studije detetu omogućiti kvalitetan život.

Manifestacija će početi u 10 časova kada će prisutnima biti prikazana kratka prezentacija nakon koje će budući student i njihovi roditelji moći da obiđu amfiteatar, laboratorije pa čak i isprobaju neki od eksperimenata. Apsolventkinja i predstavnica Studentskog parlamenta Sara Babić pozvala je srednjoškolce da posete manifestaciju, obiđu amfiteatre, studentske prostorije, upoznaju se sa studentima i predstavnicima kompanija koje dele stipendije ističući da izborom ovih studija prilike dolaze same od sebe.