Od 16. decembra biće pušten drumski saobraćaj ispod podvožnjaka

U subotu, 16. decembra biće pušten drumski saobraćaj ispod podvožnjaka, jednog od sedam objekata koji se na teritoriji našeg grada rade u okviru rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd – Budimpešta, deonica Novi Sad – Subotica – granica sa Mađarskom (Kelebija).

Anita Dimoski rekla je kako je podvožnjak u Maksima Gorkog jedan od najzahtevnijih objekata kada je reč o izgradnji brze železničke pruge na teritoriji grada Subotice. Nekadašnji, stari podvožnjak je na sebi imao pet železničkih koloseka, dok će novi imati 11. Ovaj podvožnjak spaja teretnu sa putničkom stanicom i omogućiće neometano odvijanje veoma zahtevnog železničkog saobraćaja. Završili smo četiri od sedam objekata, tako da ćemo, nakon puštanja drumskog saobraćaja ispod ovog podvožnjaka, nastaviti sa rekonstrukcijom još tri objekta koji će, kada se i oni završe, mnogo značiti za Suboticu kada je reč i o drumskom, i o železničkom saobraćaju, rekla je Anita Dimoski dodajući kako su ispod novog podvožnjaka predviđene dve crpne stanice, retenzije, da je to u funkciji i da nakon obilnih padavina više neće biti problema sa odvodom vode, odnosno atmosferske kanalizacije, na području ove lokacije.

Ovaj podvožnjak je izuzetno značajan za Grad Suboticu i odvijanje saobraćaja, jer je ulica Maksima Gorkog veoma frekventna i žila kucavica” našeg grada. Ova lokacija je i najbitnija tačka na rekonstrukciji i modernizaciji pruge na deonici Novi Sad – Subotica. Brza pruga prolazi kroz samo gradsko jezgro, zato su radovi komplikovani, zbog toga dolazi i do određenih pomeranja. Ali ono što sa sigurnošću možemo da kažemo jeste da će u subotu, 16. decembra, biti pušten drumski saobraćaj u ulici Maksima Gorkog, a do narednog petka, 22. decembra biće završene i pešačko-biciklističke staze, naglasio je Bakić a potom se zahvalio građanima na strpljenju i razumevanju, kao i izvođaču „Karin komercu“ na danonoćnom radu i kvalitetno obavljenom poslu. Gradonačelnik je još dodao da će nagomilavanje atmosferskih otpadnih voda ispod podvožnjaka u ulici Maksima Gorgog zbog obilnih padavina konačno biti prošlost, i da će nakon rekonstrukcije podvožnjaka u Lošinjskoj ulici i Majšanskog mosta, saobraćaj u ovom gradu biti normalizovan.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *