Meštani Male Bosne, posle dve godine, dobili ambulantu

Gradonačelnik Stevan Bakić obišao je u utorak, završne radove na rekonstrukciji objekta ambulante u mesnoj zajednici Mala Bosna kojoj je sanitarna inspekcija zabranila rad zbog neispunjenosti uslova.

Problem je uspešno rešen i to trajno, rekao je Gradonačelnik Bakića dodajući da vrednost rekonstrukcije objekta na novoj ambulanti iznosi 5 miliona i 200 hiljada dinara. Sredstvima iz budžeta Grada zamenjeni su prozori vrata, uređeno je dvorište, zamenjena kompletna električna instalacija i rekonstruisani toaleti pa sada imamo objekat primarne zdravstvene zaštite kakvog zaslužuju meštani Male Bosne.

Direktorica Doma zdravlja Ivanka Beoković prisustvovala je otvaranju tek renovirane ambulante u Maloj Bosni i najavila da će ista raditi dva puta nedeljno i to utorkom pre podne odnosno četvrtkom u posle podnevnim satima dok je predsednik saveta ove mesne zajednice Vinko Stantić izrazio želju da ambulanta za meštane bude otvorena bar tri dana u nedelji.

Mnogo je meštana prebacilo svoje kartone u druge mesne zajednice a vredno je napomenuti da će usluge ove ambulante koristiti 1300 stanovnika iz okolnih salaša Šebešić, Kaponja.