DruštvoSubotica danas

Miroslav Karan novi predsednik Upravnog odbora Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga

Juče je održana treća redovna Izborna skupština Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. U naredne dve godine predsednik Upravnog odbora udruženja biće Miroslav Karan, dok će na poziciji predsednika Skupštine udruženja biti Ilija Maravić.

Novoizabrani predsednik Miroslav Karan, istakao je da je za devet godina koliko postoji ovo udruženje urađeno mnogo. “Veliki broj udruženja učestvuje u samom radu udruženja, a predamnom je jako veliki zadatak. Prethodno rukovodstvo funkcionisalo je jako dobro i svoje zadatke i obaveze je izvršavalo na najvišem nivou. Ja ću se truditi da za vreme mog mandata koji traje naredne dve godine, taj rad unapredim i radim sve što je i do sada urađeno, ali i da uvedem neke nove stvari jer mislim da je potrebno da se mladi ljudi uključe u rad ovakvih zavičajnih udruženja i saveza, jer će tada ona da traju dugi niz godina. Moj plan je da održimo manifestaciju koje smo već organizovali, Zavičajni dani, da ih unapredimo i da iz godine u godinu imamo sve veći broj posetilaca i da na taj način pokažemo zajedništvo svih Srba na severu Bačke. Cilj mi je da sarađujemo sa srpskim udruženjima u zemljama u regionu”, rekao je Karan.

“Novi predsednik Miroslav Karan predstavlja jednog sjajnog kandidata i mi se nadamo da će njegova mladost i snaga unaprediti rad saveza. To je izuzetno značajno, budući da ove godine obeležavamo devet godina postojanja Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, a sledeće godine obeležićemo jubilej”, rekao je Saša Gravorac, predsednik Nadzornog odbora.

“Nadam se da ću ja kao potpredsednik i ostali članovi i dalje zajednički aktivno učestvovati u radu i zajedno sa novim rukovodstvom mislim da ćemo raditi na proširenju programskih aktivnosti i njihovom poboljšanju. Savez svoje manifestacije koje su utvrđene kalendarom, poput Zavičajnih dana, slave saveza, obeležavanja Oluje, bombardovanja i ostalog, svakako će u skladu sa mogućnostima da organizuje i proširi. Sve manifestacije ne bi mogle da se realizuju bez svesrdne pomoći grada Subotice i pokrajinskih organa, kojima se zahvaljujemo”, naglasio je Borivoje Vukajlović, dosadašnji predsednik Upravnog odbora udruženja.

“Ono što kao gradonačelnik i pripadnik srpskog naroda tražim od novog rukovodstva je da rade još jače posvećenije, jer pred nama su veliki izazovi, kako pred državom, našim gradom, tako i pred ovim savezom. Ne treba mnogo da mudrujemo, dobro znamo gde živimo i gde se nalazimo, na kapiji prema Evropskoj uniji. Tražim od vas da negujete i razvijate slogu i jedinstvo, bratsku ljubav, solidarnost između ostalih udruženja, da ostavimo po strani sujetu, naše lične interese, jer samo je jedan zajednički interes. Ovaj savez je ona veza koja predstavlja zajedništvo i jedinstvo koje nam je potrebnije više nego ikada i da možemo sa ponosom da izađemo pred naše sugrađane drugih vera i nacionalnosti, da smo napravili nešto i dali ogroman doprinos za razvoj Subotice i naše Srbije”, istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.