DruštvoAktuelno

Asfalt stigao i u Jasenovačku ulicu

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, obišao je danas radove na asfaltiranju Jasenovačke ulice u mesnoj zajednici Palić. Asfalt je postavljen u dužini od 200 metara, a vrednost radova je 11 miliona dinara.

Stevo Grbac u ovoj ulici živi od 1971. godine, koja je kako ističe, prilikom većih padavina do sada bila gotovo neprohodna. “Donedavno smo sami rešavali problem. Donosili smo šljaku i skidali zemlju, kola nisu mogla proći, a sada posle 50 godina ulica će lepo izgledati. Jako sam zadovoljan što sada imamo redovan put”.

Gradonačelnik je podsetio da je martu mesecu asfalt dobila Cvetna ulica u ovoj mesnoj zajednici, a do kraja juna završiće se radovi na rekonstrukciji i proširenju Proleterskih brigada u mesnoj zajednici Zorka, čime će se, kako naglašava, zaokružiti priča onoga što je i obećano.

“Radimo kvalitetne projekte, što je prepoznala i Uprava za kapitalna ulaganja APV i dodelila nam 170 miliona dinara sredstava za putnu infrastrukturu u gradu Subotici. U toku su tenderi za rekonstrukciju i proširenje Novosadskog puta – obilaznice na Paliću i šest ulica u gradskim i prigradskim naseljima, a očekujemo da radovi počnu u avgustu. Opredeljeno je 20 miliona dinara za izradu projektno tehničke dokumentacije za jedanaest ulica i sveobuhvatnu rekonstrukciju pešačkih zona u centru grada. Vodimo računa da ravnomerno razvijamo putnu infrastrukturu”, rekao je Bakić.