U toku su radovi na rekonstrukciji Novosadskog puta – obilaznice oko Palićkog jezera

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, direktor preduzeća “Vojput” Goran Janković i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Ognjen Golubović, obišli su danas radove na rekonstrukciji Novosadskog puta, obilaznice oko Palićkog jezera u dužini od oko 5 kilometara. Radovi čija je vrednost 72 miliona dinara realizuju se u sklopu Projekta izgradnje i rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture u gradu Subotici, za koji je pre nekoliko meseci potpisan ugovor između lokalne samouprave i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u iznosu od 170 miliona dinara.

Kako je istakao gradonačelnik, s obzirom da se radi o obilaznici oko Palićkog jezera, ona će dodatno osnažiti ponudu Palića kao poznate turističke destinacije. U sklopu projekta počeće radovi u još šest ulica, Milovana Glišića u Aleksandrovu, Rozike Vuković i Višnjine u mesnoj zaednici Ljutovo, Samoborska u Malom Radanovcu, ulici 4. Jula u mesnoj zajednici Kelebija i Zmaj Jovinoj u Višnjevcu. Vrednost ovih radova iznosiće 88 miliona dinara, a ove godine je akcenat stavljen na ulice u prigradskim naseljima, zbog ravnomernog razvoja putne infrastrukture.

“Potpisani ugovor je pokazatelj izvanredne saradnje dva nivoa vlasti, pokrajinske i lokalne. Moram da naglasim da je u izradi projektno – tehnička dokumentacija za još 17 ulica, čime ćemo steći uslove za dodatno apliciranje za sredstva na višim nivoima vlasti”, dodao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktor kompanije “Vojput” Goran Janković, rekao je da su ovi radovi još jedan od pokazatelja koliko država zaista investira u infrastrukturu i koliko je ovo jako bitno kako za državu Srbiju, tako i za njene građane. “Samo u ovoj godini završili smo rehabilitaciju auto-puta od Horgoša do Bačke Topole u dužini od 40 kilometara, a sada krećemo sa radovima na drugoj strani auto-puta u dužini od 30 kilometara. Uradili smo deonice od Subotice do Bajmoka, put Aleksa Šantić – Svetozar Miletić, Sombor – Apatin i druge i to su zaista velike i značajne investicije za ovaj deo Srbije, koje će poboljšati život građana, ali i unaprediti industriju”, naglasio je Janković.