Usvojena žalba ŽFK Spartak

Komisija za žalbe FS Srbije je na sednici održanoj 09. juna razmatrala žalbu ŽFK Spartak Subotica, koje su uložene na odluke, odnosno zbog nepostupanja Komesara za takmičenje Super lige Srbije za žene g-dina Momčila Marića povodom prvenstvene utakmice 13.kola Super lige Srbije za žene od 19.03.2023.godine između ŽFK Crvena Zvezda – ŽFK Spartak kada je donelu Odluku da se usvaja žalba ŽFK Spartak Subotica, da se prvenstvena utakmica 13.kola Super lige Srbije za žene koja je odigrana 19.03.2023.godine između ŽFK Crvena Zvezda – ŽFK Spartak REGISTRUJE SLUŽBENIM REZULTATOM 3:0 (par forfe) u KORIST ŽFK SPARTAK SUBOTICA.
Komisija za žalbe je obrazloženju navela da se igračica ŽFK Crvena Zvezda – Tijana Đorđević u KOMET sistemu vodila kao trener sa dozvolom za rad u ŽFK Crvena Zvezda iz Beograda od početka sezone pa sve do 23.04.2023.godine, kao i da je nastupila na utakmicama koje su bile predmet podnetih žalbi. U članu 10. Pravilnika o izdavanju dozvole za rad i status trenera, propisano je da treneri sa izdatom dozvolom za rad u I, II rangu takmičenja FSS, kao i III rangu takmičenja teritorijalnih FS, NE MOGU KAO IGRAČI NASTUPATI ZA SENIORSKI TIM KLUBA NA PRVENSTVENIM I KUP UTAKMICAMA.
Zbog nedozvoljenog nastupa ove igračice, utakmica 13.kola SLSŽ koja je završena nerešenim rezultatom je prema mišljenju komisije , morala biti registrovana službenim rezultatom 3:0 (par forfe) u korist ŽFK Spartak Subotica.
Komisija za žalbe FS Srbije je stoga naložila Komesaru za takmičenje Super lige Srbije za žene da sprovede donetu odluku.