Promocija knjige “Fragmenti: Izbor intervjua 2003. – 2022.” NIU “Hrvatska riječ”

Povodom 20. godina od izlaska prvoga broja obnovljenog nedeljnika “Hrvatska riječ”, istoimena novinsko-izdavačka ustanova objavila je knjigu “Fragmenti: Izbor intervjua 2003. – 2022”.

Knjiga, čiji je urednik Jasminka Dulić, dok je predgovor napisao Zoran Panović, donosi delove najzanimljivijih intervjua objavljenih u nedeljniku u protekle dve decenije. Intervjui se ne mogu izolovati na takozvana manjinska pitanja, jer oni tematski zalaze široko u složenost srpsko-hrvatskih odnosa, istorijskih bremenitosti i evropskih nada. Intervjui su profesionalno vođeni, prilično su atraktivni za čitanje, pa je ova relevantna kolekcija, pored toga što je bitan dokument vremena i dobar udžbenik za studente novinarstva, kada se upoznaju sa formom intervjua. Uostalom, akter knjige, zagrebački novinar Aleksandar Stanković je rekao: “Intervju je najjača forma novinarstva. Fragmenti pred vama to potvrđuju, napisao je Panović.

Promocija knjige održaće se u četvrtak, 9. februara u novoj čitaonici Gradske biblioteke sa početkom u 18 sati. Nakon Subotice, planirano je da knjiga bude predstavljena u Novom Sadu i Beogradu.