Senzacija u Beogradu! Spartak savladao Partizan

U odloženoj utakmici 7. kola Mozzart Bet Super lige Srbije za fudbalere, za sezonu 2022/23, u Beogradu na stadionu Partizana, sastali su se ekipe Partizana iz Beograda i Spartak Ždrepčeva krv. Ekipa Spartaka je u Beograd krenula sa motivom da ostane neporažena, a ekipa Partizana da uzme 3 boda i nastavi trku za titulu sa Crvenom Zvezdom.

Utakmica je počela dominacijom Partizana u posedu lopte, Spartak je bio u podređenom položaju konstantno i opredelio se na kontranapade i defanzivni blok. Ipak prvo poluvreme nije obilovalo šansama te je bila samo jedna. U 37. minutu, Lutovac je pogodio stativu nakon kornera gde je centrirao Natho, Baždar je odigrao glavom, lopta je stigla na ivicu šesnaesterca ali nije bilo sreće za crno bele. Na početku poluvremena stopostotnu šansu propustio je Hrstić, izbio je sam pred golmana Popovića, ali je on odbio loptu u prečku vrhovima prstiju.

Nova šansa bila je u 57.minutu kada je Urošević šutirao levo iskosa ali loptu poslao preko gola. U 62. minutu posle kornera pokušao je Marković, ali Manojlović dobro brani. Posle novog prekida i žutog kartona za Bjelovića, Marković je skočio ali je promašio ceo gol. Treći put Marković je imao odličnu šansu, ali je nije iskoristio pa je lopta otišla preko gola. U 84. minutu Rikardo je šutirao sa 20 metara, ali je Manojlović sigurno odbranio. U 86. minutu, Stanić je presekao jednu loptu i dodao za Bjelovića koji šutem sa 20 metara matira Popovića za 0:1.

Do kraja meča nije bilo većih prilika, te se utakmica završila rezultatom 0:1 za Spartak, a golubovi su time doneli 3 velika boda u Suboticu.

Spartak: Manojlović, Stanić, Hrstić, Bjelović, Srećković, Tumbasević, Đurasović, Ostojić, Vitorović, Tanasin i Bogićević.

Partizan: Popović, Traore, Natho, Lutovac, Baždar, Pavlović, Rikardo, Marković, Saničanin, Urošević i Pantić.