Partizan odneo bodove iz Subotice

Fudbaleri Spartaka nisu uspeli juče na domaćem terenu da iznenade Partizan kao u prvom delu sezone, kada su Subotičani slavili u Beogradu sa 1:0, pa su crno-beli sa dva gola Gomesa odneli bodove iz Subotice.

Prvu priliku imao je Partizan u 4. minutu, centrirao je Natho, a  loptu u šesnaestercu nije uspeo da zahvati Gomes. Uzvratili su Subotičani par minuta kasnije, Srećković se probio po levoj strani, ubacio loptu pred gol gde je odlično odreagovao Vujačić i otklonio opasnost. Deset minuta kasnije, Filipović je oborio Marinkovića u kaznenom prostoru, ali sudija Živković je odlučio da se utakmica nastavi. Partizan je najbolju priliku imao u 30. minutu, kada se istakao golman Dubljanić odbranivši odličan šut Filipoviću, zatim su usledili dobri pokušaji Nathoa i Belića, međutim ponovo je golman Spartaka bio veoma siguran.

Spartak je najbolju priliku imao u 34. minutu, centrirao je Bijelović, glavom je loptu zahvatio Shimura koji pogađa jednog igrača Partizana. Gosti su do prednosti došli u 41. minutu kada je Menig asistirao Gomesu, koji je doveo svoj tim u vođstvo od 0:1. Spartak je odlično odgovorio početkom drugog poluvremena, Bijelović je prevario odbranu Partizana, proigrao Shimuru koji loptu odlaže do Stanića, a koji šutira iz prve za rezultatsko poravnanje u 54. minutu.

Trinaest minuta kasnije, Partizan je ponovo došao do vođstva. Jović je uputio odličan udarac ka golu, golman Dubljanić loptu odbija, natrčaava Gomeš, te postiže svoj 13 gol u sezoni, čime je trenutno najbolji strelac Super lige. Do kraja utakmice Spartak nije uspeo da ugrozi protivnički gol, pa su bodovi otišli u Beograd.

Spartak Ždrepčeva krv: Dubljanić, Tanasin (84. Bonsu), Ostojić (52. Bogićević), Marinković, Vitorović, Addo, Shimura, Stanić (84. Đurasović), Bijelović (84. Dunđerski), Srećković (72. Todoroski), Hrstić.

Partizan: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Traore (62. Andrade, 84. Ilić), Belić (77. Fejsa), Diabete, Natho (77. Baždar), Menig (63. Jović), Gomes.