Gradonačelnik se sastao sa predstavnicima KK “Spartak - Enpi”

Gradonačelnik se sastao sa predstavnicima KK “Spartak – Enpi”

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, sastao se sa rukovodstvom, takmičarima i trenerima Karate kluba “Spartak – Enpi”, koji su se sa nedavno održanog Evropskog takmičenja i Kupa u Italiji vratili okićeni brojnim medaljama.

Pojedini članovi ovog kluba su bili i reprezentativci Šotokan Karate saveza Srbije, a karatisti iz Subotice na Evropskom prvenstvu osvojili su četiri zlatne, četiri srebrne i sedam bronzanih medalja, dok su u takmičenju Kupa osvojili ukupno devet medalja. Gradonačelnik je naglasio da je ovo drugi prijem predstavnika ovog kluba u jako kratkom roku, imajući u vidu zavidne rezultate koje su u međuvremenu postigli takmičari KK “Spartak – Enpi”.

“Takmičari su postigli ogroman uspeh i mnogo više nego što se očekivalo, a najmlađi članovi su zabeležili rezultate kao reprezentativci, što je san svakog sportiste. Na ovom takmičenju u Italiji je učestvovalo više od hiljadu takmičara i to ne iz bilo kojih zemalja, jer je 18 država koje su učestvovale u članstvu Evropske unije, a među tim ekonomski jakim i razvijenim državama našla se i Srbija. Takmičari su rekli da su imali fantastične uslove, na Evropskom prvenstvu su učestvovali nosioci braon i crnog pojasa, a Kup takmičenje bilo je namenjeno za plavi pojas. Bilo bi tu sigurno i više medalja da propozicije ne ograničavaju broj takmičara, pa je u svakoj kategoriji moglo da učestvuje po dvoje. Ovo sve je vrhunski rezultat rada ljudi koji vode ovaj klub, na čelu sa Miloradom Čopićem i koristim priliku da u ime grada Subotice, u ime mojih saradnika i u svoje lično ime izrazim zahvalnost za sve rezultate koje su postigli i koje postižu”, istakao je gradonačelnik.

Milorad Ćopić, predsednik KK “Spartak – Enpi”, zahvalio se takmičarima i trenerima koji su dali svoj maksimum u proteklom periodu i napomenuo da svi dosadašnji rezultati predstavljaju kontinuitet u radu kluba koji datira iz 1996. godine.

“Od prvog dana kada smo krenuli, znali smo šta hoćemo i godinama samo potvrđujemo te rezultate i imamo kontinuitet u razvoju svih generacija. Naš klub danas ima reprezentativce u svim uzrasnim kategorijama od poletaraca do seniora, a svi momci i dečaci koji su bili u Italiji su prvaci Srbije u svojim kategorijama ili su viceprvaci. Mi imamo jedan izuzetan klub sa preko 200 članova, tako da nije problem da imamo kvalitet pored kvantiteta. Zahvaljujem se Gradu Subotici i ljudima koji vode sport u ovom gradu što su nam pružili pomoć pri odlasku u Italiju i dali nam vetar u leđa”, dodao je Ćopić.

Takmičarka Anastasija Bobić na Evropskom prvenstvu u Italiji je osvojila srebrnu i bronzanu medalju.

“Treninzi su bili naporni i na njima smo mnogo vežbali. Na takmičenju smo se lepo proveli, organizacija je bila vrlo dobra. Svetsko prvenstvo će se održati u Grčkoj, a ja se nadam da će karatisti iz našeg kluba imati više sreće i volela bih da kao i prošle godine osvojim zlatnu medalju”.

“Uspeli smo da osvojimo zlato u tom miks timu koji su činili tri seniora i dve seniorke, gde smo zaista iz senke došli na tron i osvojili Evropu. Takođe, u seniorskom timu smo bili treći, što takođe nije mali uspeh i nadam se da ćemo nastaviti da radimo ovako kvalitetno”, rekao je takmičar Vladan Grbić.

Luka Boroš je na evropskom šampionatu osvojio prvo mesto u borbama pojedinačno.

“Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali uz podršku trenera Milorada Ćopića i Milana Poledice sam uspeo da pobedim i uzeo sam to prvo mesto. Treninzi su bili veoma jaki, čestitam svima koji su osvojili medalje. Nadam se još boljem uspehu na Svetskom prvenstvu u Grčkoj”.

“Mislim da smo napornim radom i trudom pokazali šta smo naučili na treninzima, osvojili određene medalje i da smo ih svi zaslužili. Celokupnim radom tima sam veoma zadovoljna”, istakla je Ema Kopilović, koja je osvojila zlatnu i bronzanu medalju u pojedinačnom takmičenju i bronzanu medalju u ekipnom takmičenju, čime se smatra takmičarkom sa najviše osvojenih odličja.