Koncertom u Sinagogi Muzička škola obeležiće 155 godina postojanja

Muzička škola ove godine proslavlja 155 godina postojanja a danas je moderna obrazovno vaspitna ustanova, stožer kulturnog života grada Subotice.

Muzička škola obrazuje decu od 6 do 19 godina na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku a svake godine broj đaka se povećava , rekla je direktorica škole Dragana Nikolić dodajući da danas istu pohađa preko 750 učenika.

Rezultate svog godišnjeg rada učenici i nastavnici ove škole predstaviće koncertom u sredu, 18. oktobra u subotičkoj Sinagogi sa početkom u 19 časova

Na koncertu će nastupiti hor srednje škole kao i simfonijski orkestar a izvodiće se kompozicije nekadašnjeg direktora ove ustanove Lanji Ernea. Ove godine stogodišnjica je od smrti Lanji Ernea , čoveka koji je mnogo učinio kako za muzički tako i za kulturni život grada Subotice. Pored njega biće izvedena i jedna kompozicija Gal Ferenca koji je takođe bio direktor Muzičke škole početkom 20. veka, rekla je Kristina Čikoš dodajući da će uz učenike nastupiti i nastavnici jer za školu je karakterističan timski rad. Ulaz na koncert je besplatan a nakon koncerta Muzička ustanova podeliće zahvalnice nastavnicima koji su osvojili nagrade u prošloj i tekućoj godini a i ispratiti kadar koji ove godine odlazi u zasluženu penziju.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *