U Maloj Bosni održana izložba Božićnjaka

U organizaciji udruženja građana “Bunjevačka vila”, u Maloj Bosni je u nedelju, 04. decembra održana 29. po redu izložba Božićnjaka. Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja se održava u povodu predstojećih praznika, prikazano je 19 božićnih kolača, ali i drugih eksponata vezanih za najradosniji praznik.

“Ljubav prema Božićnjacima traje od detinjstva, a njih možete raditi samo ako nešto volite. Ova izložba svake godine okuplja sve veći broj učesnika, dosta smo uključili i decu kako iz vrtića, tako i iz osnovne škole, tako da uspeli smo napraviti jednu grupu ljudi koja radi i deca koja prave Božićnjake, to mi je izuzetno drago, jer Božić nam je svima i treba da se radujemo i da praštamo jedni drugima”, kaže Marija Bošnjak.

Izložbu je otvorio župnik crkve Presvetog trojstva u Maloj Bosni Dragan Muharem. “Uvek se radujem kada se sastajemo na izložbi Božićnjaka, jer kruh je nešto što povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost. Tu su Božićnjaci i naši najmlađi i to je nešto najlepše što nas raduje, a Mala Bosna ima lepu budućnost kada su tu dobri ljudi”, dodao je Muharem.

U okviru izložbe organizovan je i kulturno-umetnički program, koji su pripremili članovi udruženja „Tahles“ iz Male Bosne, a deca su se predstavila sa recitacijama vezanim za božićno vreme.