Otvorena 26. Izložba božićnjaka

U petak, 09. decembra u vestibilu Gradske kuće je otvorena tradicionalna Izložba božićnjaka, a reč je o manifestaciji koju Katoličko društvo „Ivan Antunović“ priređuje već više od četvrt veka. Na ovogodišnjoj izložbi koja je otvorena do 16. decembra, posetioci imaju priliku pogledati 42 božićnjaka.

U sklopu programa otvaranja, nastupio je Dečji zbor „Lira“ koji deluje u sklopu Hrvatskog prosvjetnog društva „Bela Gabrić“ iz Subotice, a izložbu je otvorila časna sestra Nada Ivanković, priora subotičkog dominikanskog samostana, koji ove godine obeležava 75 godina postojanja. Glavni organizator izložbe je Jelena Piuković, koja je za ovu priliku pripremila i knjigu „Božićnjaci – 25 godina izložbe božićnjaka“, koja u slici i reči svedoči o prethodnim izložbama božićnjaka u Subotici, kao i o putovanju božićnjaka po svetu i izložbama na kojima su prikazani.

Prisutne je pozdravio predsednik Društva vlč. Josip Štefković, koji je iskoristio priliku da predstavi i preporuči ovo izdanje. Organizaciju izložbe i izdavanje knjige pomogli su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Grad Subotica.