Koncert KUD „Mladost“- „75 godina sa vama“

KUD Mladost 1947, u nedelju, 03. decembra, u sali Jadran, sa početkom u 19 časova, održaće koncert KUD „Mladost“- „75 godina sa vama“ na kojem će nastupiti, folklorni ansambli, narodni ansambl kao i sekcija folklornog pevanja.

Na našem repertoaru će se naći nekoliko igara iz Srbije i jedna od igara iz Makedonije, rekla je Jasmina Vlaović, rukovodilac folklornog ansambla dodajući da će program teći geografski.  Na samom početku će se naći Bunjevačke igre koje su  koregorfija Natalije Marković, potom ciganske igre koje će započeti  pesmom Jovane Sarić, koregrafa Mihajla Jančikina a nakon toga rusinske igre koje je postavio Silvester Gaća, potom šopske iz jugoitočne Srbije odnosno igre iz Vranja i za sam kraj igre iz povardarske Makedonije.

KUD Mladost je osnovano da okupi decu i omladinu u želji da nauče da igraju, pevaju, sviraju, da se druže i neguju tradiciju a kroz njega je do danas prošlo više od 30.000 ljudi dok je postavljeno više od 40.000 koreografija.

KUD Mladost neguje tradicionalne plesove multietničke Vojvodine kao i drugih delova Srbije i zemalja bivše Jugoslavije, rekla je direktorica društva Tamara Marković i najavila goste na koncertu KUD Banat iz Reske, sa kojim je nedavno započeta saradnja, učešćem narodnog orkestra i dve solistkinje na na Banatskom muzičkom saboru.

Karte se, po ceni od 1000 dinara, mogu kupiti u prostorijama Mladosti i u kafeu DOT na adresi Age Mamužića 2.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *